Български банди са крали помощи, предназначени за справяне с икономическите

...
Български банди са крали помощи, предназначени за справяне с икономическите
Коментари Харесай

Българи се забъркаха в голям скандал в Англия

 Български банди са крали помощи, предопределени за справяне с икономическите последствия от ковид във Англия. Британските служби са по следите им. Анонимен източник от министерството на заетостта разкрива пред в. “Дейли мейл ", че евентуално става въпрос за най-голямата финансова машинация, осъществена в историята на страната.

По думите му 90% от кражбите са ръководени от престъпни групи от България, Румъния, Полша, Албания и Турция.

Разкритието идва дни откакто обществено огласен финансов одит по една от ограниченията на английското държавно управление сподели, че 26 милиарда паунда може да са изгубени по програмата за кредитиране на закъсали компании с до 50 хиляди паунда. Отделно данъчните ревизират отпущането на пари на към 27 000 души за общо 3,5 милиарда паунда, които са се възползвали от схемата за подкрепяне на работещи в насилствен отпуск, заяви организация " Монитор ".

Те имат право да вземат до 80% от предходното си заплащане или до 2500 паунда на месец, само че доста от кандидатстващите са лъгали за приходите си. Това е станало допустимо, защото парите са давани въз основата на направени заявления, с цел да не се бави отпущането им, само че правените по-късно инспекции са разкрили, че става дума за спящи компании и обири на идентичност, даже на умряли лица.

Ако преди работехме по 200 случая на измами месечно в цялата страна, то през юни трябваше да се оправим с 15 000, и то единствено за един дребен регион, разкрива министерският чиновник. Установено е, че от един адрес са кандидатствали по 30 души за 2500 паунда на месец и по този начин е станало ясно, че става дума за скица за корист, зад която стои проведена престъпност.

Сред тях е имало румънка, която живее в безценен регион, желан от британски футболисти, и има цяла улица с парцели в родината си. Друг забъркан в измамата е бил задържан на границата в опит да напусне страната с 80 хиляди в чанта.

Мъж е съумял да получи 350 000 паунда, откакто е заявил, че 7 негови компании са спрели работа поради ковид, само че инспекцията е посочила, че те не са работели и преди епидемията.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР