Български алпинист загина в Хималаите Разкриха фаталната грешка, погубила нашия

...
Български алпинист загина в Хималаите Разкриха фаталната грешка, погубила нашия
Коментари Харесай

Мъката е голяма! Загиналият в Хималаите алпинист искал да...

Български планинар почина в Хималаите Разкриха съдбовната неточност, погубила нашия планинар в Хималаите

След изкачването на Лхотце Иван Томов възнамерявал да е лидер на поход до петхилядника Казбек в планината Кавказ. Това сподели пред " Монитор " Сашо Попов, ръководител на туристическото сдружение " Приста ", в което членуваше и починалият планинар.

Групата трябвало да тръгне от Русе в средата на юли т.г. При идването в Грузия Иван Томов и част от хората щели да нападат върха, висок 5033 м, а останалите, които не се усещат задоволително готови – да се отдадат на културен туризъм в страната.

" Походът до Казбек обявихме при започване на годината, записаха се много претенденти. Иван имаше огромно предпочитание да ги води. Той беше подобен човек, искаше да има хора, които да го следват и да обичат планината като него ", сподели Попов.

Дългогодишният русенски алпинист Иван Кънчев посвети на Иван Томов стихотворение със заглавието " Боли ".

Известният български пещерняк и другар на Иван – Теодор Кисимов, пък написа във Facebook профила си: " Неговият живот бяха планините и пътуванията. И там той беше най-жив, цялостен с сила и жизнеспособен. Споделяше всичко, което знаеше, и беше подготвен да помогне на всеки с каквото може - съвет, информация, екипировка или дори да го заведе някъде. Сигурен съм, че ще продължиш да катериш, където и да си ".
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР