Българската звезда в алпийските ски Алберт Попов бе удостоен с

...
Българската звезда в алпийските ски Алберт Попов бе удостоен с
Коментари Харесай

Алберт Попов и големият Марсел Хиршер бяха удостоени с почетния знак на Банско

Българската звезда в алпийските ски Алберт Попов бе почетен с почетния знак на Банско. Той му бе връчен персонално от градоначалника Георги Икономов по време на формалната гала нощес за откриването на най-големия състезателен конгрес в България за 2019 година - Световната купа по ски. Почетното отличие получи също и " феноменът " в ските Марсел Хиршер, беспорен водач и в тазгодишната конкуренция за Световната купа, който се класира втори във вчерашния първи старт в алпийската композиция на надпреварата в Банско.

" Алберт реализира нещо немислимо до неотдавна, като първо попадна измежду най-хубавите 10 в старт от Световната купа, а по-късно опитва да удвои достижението си, записвайки привидно невъзможното шесто място в слалома в Шладминг, сподели кметът на Банско Георги Икономов. Така след дългогодишно очакване България бе сложена още веднъж на картата на алпийските ски. А Марсел Хиршер е просто " Господин Съвършенство ", приет за един от най-хубавите скиори на всички времена. За мен е чест да ги посрещна тук и да им връча почетните знаци на Банско, съобщи той. Кметът добави, че тази година е по-специална за домакините от Банско, тъй като празнуват 10 годишен празник от първите стартове за Световната купа в алпийските ски на пистите в Пирин. " Вече 10 години Банско е измежду ТОП курортите в света, приемайки най-хубавите в белите спортове, сподели Икономов. " Пожелавам да бъдем още веднъж дружно и на 20-ата годишнина ", добави той.
По-рано през вчерашния ден денем телевизионната звезда Ути Бъчваров забавлява гостите и жителите на курорта със своя Кулинарен спектакъл, а гурме вълната продължи с тематичната галерия на изкусителни бански ястия и специалитети. Te бяха готови от локалните ресторантьори и хотелиери като комплимент за гостите на спортния конгрес.

В съботния ден, в съпътстващата стратегия на Световната купа, Ути си е сложил амбициозната цел да подготви най-голямата капама, почтена за върховете на Гинес. В тежката задача ще му помогне не какъв да е, а първият по сан в града - кметът Георги Икономов. Шоуто дава обещание да бъде огромно и доста ароматно и стартира следобяд на градския площад в Банско.

Днешният втори старт за Световната купа в Банско бе анулиран, поради падналия изобилен сняг и невъзможността да се приготви пистата, само че домакините дават обещание да създадат всичко допустимо, с цел да се състои на следващия ден третият старт на от програмата насъстезанията в пиринския курорт с присъединяване на международния хайлайф в алпийските ски при мъжете.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР