Българската звезда на световната лека атлетика Ивет Лалова-Колио постави висока

...
Българската звезда на световната лека атлетика Ивет Лалова-Колио постави висока
Коментари Харесай

Ивет Лалова: Доказах, че на 35 може да бъдеш в топформата на живота си

Българската звезда на международната лека атлетика Ивет Лалова-Колио сложи висока оценка за представянето си през 2019 година и съобщи упоритост за още по-силни резултати през олимпийската 2020 година През миналия сезон 35-годишната спринтьорка се класира за повторно в кариерата си на край на 200 м на международно състезание, заемайки 7-о място в Доха `19 и повтаряйки достижението си от Дегу `11. Следващото лято в Токио `20 софиянката ще започва за пети път на олимпиада.

" По някой път съм прекомерно самокритична и желая повече и повече от себе си. Но осъзнах, че не трябва да изгубвам време и страсти в мисли какво е можело да стане, какво не се е случило, какво съм пропуснала, какво не съм направила. Подготовката за олимпиадата е все по-кратка, остават единствено няколко месеца. Доказах, че на 35 може да бъдеш в топформата на живота си. Останах доста покрай това да направя нещо доста огромно. Така че за какво да не опитам да се показва още по-добре в Токио. Това е единственото, което мога да направя ", показа Лалова в " Студио Спринт ".

Ивет разкри, че макар положителните резултати, реализирани под управлението на персоналния си треньор Роберто Бономи и брачна половинка си Симоне Колио, тя не разчита само на техните директиви.

" Тайната е да не преставаш да се учиш - уточни спринтьорката. - Да искаш да научаваш още повече за това, с което се занимаваш. Как да възстановяваш, по какъв начин да почиваш, по какъв начин да тренираш. За мен всичко е от извънредно значение. Непрекъснато упражнявам с други хора. Опитвам се всяка година да има нещо ново в моята подготовка, с цел да не остана на същото място. "

Лалова добави, че отпътува за Сан Франциско, където ще взе участие в спортно събитие, за което не пожела да даде повече детайлности. Ивет разгласи единствено, че незабавно по-късно стартира целенасочена подготовка за новия сезон с " дълги седмици доста тежка работа " през зимата, преди през пролетта " да тичам и да развъртвам скорост ".

Избраната за рекорден пети път за " Атлет на годината " в България показа и какви препоръки дава на децата, с които работи в своята академия за спринтьори:

" Съветвам децата да не се предават елементарно. Предполагам, че това е проблем за всички, освен за децата. До триумфа се стига доста мъчно, това е ясно. Изискват се дълги години работа и те би трябвало да бъдат готови за това. Не се стига за един ден, за един месец, нито даже за една година до олимпиада. Колкото по-дълги години се трудиш, не преставаш да се учиш и не се предаваш, тогава и шансът става по-голям. Съобщението, което желая да изпратя на всички, е, че нещата са вероятни. Това, че сме родени в тази страна, в същото време, не значи нищо. Ние можем да реализираме всичко и хората го потвърждават всеки ден. "
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР