Българската звезда на Холивуд Димитър Маринов получи наградата си за

...
Българската звезда на Холивуд Димитър Маринов получи наградата си за
Коментари Харесай

Почетният посланик на „Новините“ в категория „Култура“ е Димитър Маринов


Българската звезда на Холивуд Димитър Маринов получи премията си за „ Личност в Новините “ за 2019 година Победителите бяха определени от екипа на NoviniteGroup след интензивно и деликатно изследване на най-реализираните и значими персони, попаднали в новинарския поток през предходната година година, съдействали за позитивния имидж на България по света. Маринов, който стана първият българин с премия „ Оскар “ за впечатляващата си роля в „ Зелената книга “, бе определен единомислещо за Почетен дипломат на „ Новините “ в Категория " Култура ".

Актьорът и учител в Съединени американски щати и България получи премията си единствено ден преди да замине за Съединени американски щати. Заради пандемията от COVID-19 церемонията по връчването на премиите „ Личност в Новините “ тази година бе отсрочена. Церемонията за останалите призьори ще бъде извършена в околните седмици. Поради уговорките си в Съединени американски щати обаче Маринов нямаше да успее да участва на награждаването, по тази причина се наложи за него то да се случи по-рано.

Димитър Маринов стана първият български артист, стъпил на аления килим на 91-ата премия на Американската кино академия като главен член на актьорския състав с основна поддържаща роля. Филмът завоюва също и 3 награди - " Златен глобус ", Холивудска кино премия и Награда " Избор на критици ". Свирейки на цигулката си в редица заведения за хранене, през 1996 година той съумява да стане притежател на магазин и ресторант.

Маринов стартира актьорската си кариера в Съединени американски щати на сцената на Театъра на репертоарите в Сан Диего (The San Diego Repertory Theatre) през 1999 година По-късно следва фантазията си да преподава на деца и да оказва помощ за развиването им. В биографията си има 3-годишно бизнес начинание в Коста Рика, което приключва през 2009 година и Маринов още веднъж се завръща в Съединени американски щати, с цел да разшири актьорската си кариера в реклами, телевизионни филми и киноленти.

Маринов прави дебюта си на огромния екран във кино лентата на Bandito Brothers Мъже от стомана (Act ot Valor). В Холивуд българският артист остави съществени следи, партнирайки си с Джеф Бриджис, Селена Гомес, Кийфър Съдърланд, София Вергара, Матю Пери, Уилям Шатнер и доста други. Но, най-малко към този момент, огромният му удар е ролята му в " Зелена книга ".

През 2019 година Маринов бе определен за специфичен посетител артист за S.W.A.T. и си партнира в поддържаща роля с Дензъл Уошингтън.

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР