Българската Втора лига предлага изключителна драма в края на сезона.

...
Българската Втора лига предлага изключителна драма в края на сезона.
Коментари Харесай

Страшна драма във Втора лига! Ботев/Враца/ води, но дано всичко е честно и да няма бутане на разни кръгове

Българската Втора лига предлага изключителна драма в края на сезона. Два кръга преди края четири тима са с апетити за място в елита и борбата ще бъде жестока. Дълго време водач бе "Царско село ", само че след загубата от "Локомотив " София с 1:2 настъпи смяна в челото. "Ботев " Враца е преди всичко с 58 точки, "Локомотив " София и "Царско село " са надлежно втори и трети с по 57.
На процедура всичко е в ръцете на водача "Ботев " Враца, който при победа в оставащите си два мача, ще бъде новият член на елита и няма да има никакви терзания. Тимът на Сашо Ангелов обаче има и най-трудна стратегия в оставащите два кръга – гостува на борещия се за избавление "Оборище " Панагюрище и приема един от претендентите за промоция – "Монтана ", в свирепо районно дерби. Дори една неточност в двата дуела, съвсем несъмнено ще коства на врачани непосредствено класиране в Първа лига.
"Царско село " не би трябвало да има проблеми в двата си последни мача – посещение на от дълго време изпадналия "Нефтохимик " и домакинство на "Черноморец " Балчик.
Същото важи и за "Локомотив " София, който има привидно два по-лесни дуела – домакинство на "Созопол " и посещение на "Ботев " Гълъбово, който от дълго време си обезпечи място в групата и не играе за нищо.
Четвъртият във краткотрайното класиране - "Монтана " , е в най-неизгодна позиция и сякаш изпадна зад борда макар положителните резултати в последните кръгове. Тимът на Ферарио Спасов би трябвало да победи и в двете си срещи до края и да разчита на издънки на някои от първите три отбора, с цел да се добере до плейофи.
Припомняме, че единствено първият във Втора лига се класира непосредствено в Първа лига. Вторият и третият във Втора лига играят баражи против забърканите за оцеляване от елита.
Драмата към този момент нажежи до алено ситуацията във Втора лига. И част от съдиите се поддадоха на натиска. Както стори Ангел Ангелов преди няколко дни в "Царско село ". Реферът, който стана прочут преди време, заключвайки се в жилището преди мач сред "Левски " и "Славия ", опропасти всичко, което можеше. И все в ущърб на "Локомотив " София...
А цифрите ясно демонстрират, че "Царско село " издиша във значимите мачове. От шест дуела против "Ботев " Враца, "Локомотив " София и "Монтана " отборът от Околовръстното има единствено... 2 извоювани точки, две равенства и четири загуби.
Дано до края всичко е почтено и по-добрият на терена да победи и да извоюва правото си да играе в елита. Защото от изкуствено побутване на всякакви кръгове футболът ни няма потребност...

29 кръг (днес от 18:00 часа)
Нефтохимик – Царско село
Локомотив София – Созопол
Монтана – Лудогорец II
Оборище – Ботев Враца

30 кръг
Ботев Враца – Монтана
Ботев Гълъбово – Локомотив София
Царско село – Черноморец Балчик
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР