Българската видео игра Third Omen, търси своето място на глобалния

...
Българската видео игра Third Omen, търси своето място на глобалния
Коментари Харесай

Гергана Грънчарова за българската игра Third Omen: Мащабът е изключително важен

 Българската видео игра Third Omen, търси своето място на световния пазар и набира все по-голяма известност в платформата за групово финансиране Kickstarter, който започва пред две седмици.

Вдъхновени от концепцията на играта и ентусиазма на екипът, който стои зад нея, се срещнахме с Гергана Грънчарова, съосновател и основен изпълнителен шеф на компанията, с която си поговорихме за инди гейминг сцената в България, плюсовете и минусите на една Kickstarter акция, както и забавни обстоятелства за историята на „Third Omen“.

Разкажете ни повече за концепцията и екипа, които стоят зад играта Third Omen?

Единадесет индивида сме, междинната възраст на екипа ни е 27 години. Сред нас няма ветерани от гейминг промишлеността, само че за сметка на това всеки един човек от екипа, е извънредно предан на визията на Incineration Productions. Стремим се към основаването на качествена видео игра, която да осъществяваме на интернационално равнище. Благодарение на ентусиазма, който влагаме в работата си, реализираме извънредно високи резултати за къс интервал от време.



Първият план, по който работим, е фентъзи екшън-приключенска видео игра. Третото предсказание (Third Omen) споделя дълбока и наситена с прочувствени обрати история, в която основната героиня би трябвало да премине през личното си личностно заличаване с едничката цел да възвиси духа си. Създадена от Вселената, като прототип на човечеството, тя e сложена пред избора дали да отмъсти за злото, което са й предизвикали, в името на това третото предсказание да не се трансформира в действителност, или да откри вътрешната мощ да загърби предишното си и да стартира изначало.

Как избрахте жанра, в който да създадете игра? Към кои почитатели се насочвате? За каква платформа ще бъде?

Жанрът по-скоро пристигна от единствено себе си. Тръгнахме от това каква история желаеме да разкажем.

Пишем историята на Third Omen по метод, който мощно да ангажира играчите и да ги накара да се замислят над протичащото се в историята и истинността му. Караме ги да си задават въпроси от вида на: „Какво ще се случи в случай че знаците са били разчетени неправилно и занапред следва да се сбъдне предсказанието?“.“А в случай че се окаже, че точно основната героиня е олицетворение на същинското зло?“.

Първоначално ще пуснем играта за PC. Много скоро по-късно ще бъде налична и за PlayStation, и Xbox.

Можем ли да пробваме демото й? Кога да чакаме Third Omen на пазара?

В рамките на 10 седмици от основаването на компанията, с екипа ни, успяхме да създадем 30-минутно демо на играта, което да изпратим до хора от промишлеността, youtuber-и, разнообразни стриймъри и така нататък Демо за свободна игра, ще има след средата на 2019 година.

Крайният излаз от акцията е доста основен за нас, тъй като в случай че акцията е сполучлива, това ще ни разреши да разтеглим доста екипа си през 2019 година, да забързаме процеса по разработка на играта и да вкараме спомагателни гейм механики.

Вярвам, че играта ще излезе най-късно до юни 2020 година.

Защо решихте да финансирате играта си посредством Kickstarter? От къде са най-вече backers досега?

През юни месец тази година успяхме да притеглим инвестиция в студиото, която, обаче ни разрешава да разработим епизодична конструкция на играта. Иска ни се да забавим процеса на разработка на играта и да я пуснем като едно цяло. Това е и една от главните аргументи, заради които взехме решение да се насочим към платформата за групово финансиране – кикстартър. Освен това платформата ни разрешава да валидираме още през цялото време историята, геймплея и художествения жанр, които сме замислили, а това, от своя страна, ще ни помогне да създадем краен артикул, който ще се хареса от нашите консуматори.



Радваме на извънредно огромен интерес към кикстартър акцията ни. В рамките на два дни успяхме да съберем 15% от поставената от нас цел в размер на $47 000. А все още сме събрали малко над 50%. Това е извънредно висок резултат за новосъздадено и незнайно студио.

Към момента имаме най-вече backer-и от Америка, Канада и Германия. Иска ни се и българите да застанат зад нас и да ни поддържат.

Какво е най-трудното в това да си без значение студио в България?

Манталитетът на по-голямата част от хората. Често няма кой да застане зад теб и да те поддържа.

Какви са уроците, които научихте от тази акция?

Все още не желая да приказвам за уроци, защото акцията не е завършила, само че има един урок, който е извънредно скъп, и той е: “мащабът е извънредно значим ”. По време на акцията, би трябвало да се стремим, да достигнем до оптимално доста хора.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР