Българската външна политика трябва да бъде открита, принципна и предвидима,

...
Българската външна политика трябва да бъде открита, принципна и предвидима,
Коментари Харесай

Президентът Радев: Външната ни политика трябва да е принципна и предвидима

Българската външна политика би трябвало да бъде открита, кардинална и предвидима, с цел да печели другари и сътрудници по света. Това сподели президентът Румен Радев в словото си на обичайния за началото на годината банкет за ръководителите на дипломатическите задачи, упълномощени в България.

 © Минко Чернев / Българска телеграфна агенция
Той изрази убедеността си, че председателството е по едно и също време и предизвикателство, и отговорност, и голяма опция. Заяви, че страната ни има ясни цели за идващите 6 месеца. Според президента е доста значимо да бъдат понижени разликите в Съюза като икономическото развиване и виталния стандарт сред Изтока и Запада, Севера и Юга. Подчерта, че значимият приоритет на българското председателство ще са Западните Балкани.
Румен Радев - президент на Република България: Да, ние твърдо стоим зад този приоритет. Без да върнем вниманието на Европа към този район, Европа не може да бъде единна, сигурна и постоянна. Европейското предопределение на страните от Западните Балкани не предстои на полемики въобще, само че когато водим този спор, би трябвало да бъде ясно, че оценката се основава на самостоятелните достижения на всяка една страна.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР