Българската услуга за споделено пътуване Spark официално навлиза на румънския

...
Българската услуга за споделено пътуване Spark официално навлиза на румънския
Коментари Харесай

Българската компания за споделено пътуване Spark официално навлиза в Румъния

Българската услуга за споделено пътешестване Spark публично навлиза на румънския пазар на 10 юли. Тя ще стартира да предлага електрически автомобили за наемане в столицата Букурещ, написа локалното издание Business Review.

В града към този момент има сходна услуга - Pony, която разрешава на потребителите да наемат колите за къси интервали от време посредством мобилно приложение.

Намеренията за навлизането на Spark на пазара в северната ни съседка бяха оповестени през предходната година от изпълнителния шеф Стефан Спасов.

От Business Review показват, че към момента не е ясно каква ще бъде цената на услугите в Букурещ. От медията въпреки всичко настояват, че цените ще са сходни на тези в София - 0,15 евро на минута или под 1 румънска проливам на минута.

За съпоставяне бъдещият съперник на Spark в страната Pony предлага цени от сред 1,2 и 2 леи на минута според от модела автомобил.

Компанията започва активност в София през есента на 2017 година, като оперира под формата на взаимно дружество на българския снабдител на инфраструктура за зареждане на електрически автомобили Eldrive и литовската компания за шерване на коли Rideshare.

В началото на 2019 година компанията има 130 автомобила в София. Сред моделите, които могат да употребяват клиентите, са VW e-Up, Nissan Leaf, Hundai Kona и други.

Освен в българската столица Spark оперира и във Вилнюс. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР