Българската услуга за споделена мобилност с електромобили Spark официално ще

...
Българската услуга за споделена мобилност с електромобили Spark официално ще
Коментари Харесай

Българска услуга за споделяне на електрически автомобили навлиза в Румъния

Българската услуга за споделена подвижност с електрически автомобили Spark публично ще навлезе в Румъния през идната седмица. Компанията ще предлага необятна гама от електрически автомобили от 10 юли в Букурещ, увеличавайки броя на различните транспортни услуги в северната ни съседка, заяви румънското издание Business-review.

Потребителите ще могат да наемат електрически коли за избрани интервали от време като употребяват мобилно приложение. Подобни съществуващи в Румъния услуги са Pony и BCR eGo. Намерението за нахлуване на Spark на румънския пазар бе оповестено още през предходната година от изпълнителния шеф на компанията Стефан Спасов.

Spark е компания, предлагаща услуга за шерване на коли, която употребява единствено електрически коли. Тя стартира активността си в София през 2017 година, оперирайки под формата на взаимно дружество на компанията Eldrive, която е профилирана в създаване и ръководство на инфраструктура от зарядни станции за електрически автомобили и на литовската компания за споделена подвижност с електрически автомобили Ride Share.

Освен в България, компанията оперира и във Вилнюс. Автопаркът на Spark в Литва и България включва коли като Nissan Leaf, Volkswagen e-GOLF, Volkswagen e-UP, Tesla Model X, Hyundai Kona и Hyundai Ioniq. В средата на юни компанията добави два премиум клас автомобила към своето портфолио в България и по този начин общият брой на електрически автомобили на Spark стана над 200.

Цената на услугата в Румъния към момента не е оповестена. Наемането на електрически коли Spark в България коства 0.15 евро/минута, само че разноските в Румъния могат да се разграничават, защото ценообразуването зависи от моделите на елекромобилите и от фискалните разпореждания. За съпоставяне, бъдещият съперник на Spark в Букурещ Pony предлага цени сред 1.2 и 2 леи на минута според от модела на наличния автомобил.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР