Българската църква Св. Вмчк. Георги в турския град Одрин днес

...
Българската църква Св. Вмчк. Георги в турския град Одрин днес
Коментари Харесай

Осветиха новия купол на българската църква в Одрин

Българската черква Св. Вмчк. Георги в турския град Одрин през днешния ден посрещна доста миряни, посетители от града, България, Истанбул. В храма се състоя гала по случай освещаването на новия купол на църквата, който сияе в златист цвят и впечатлява отдалеко с хубост и величие.

Новият купол придава нова визия на храма и в действителност завърши възобновяване и реставрирането на църквата - скъп монумент на българското културно завещание в пограничния град, знак на българския дух и неразривната връзка с Майка България, уточни в приветствието си посланикът на България в Турция Н.Пр. Надежда Нейнски.

Освен Нейнски измежду формалните посетители бяха Емил Велинов, шеф на Дирекция " Вероизповедания ", генералните консули на България в Истанбул и Одрин Ангел Ангелов и Васил Вълчев, Красимир Премянов, ръководител на Тракийските сдружения, ръководителят на българското църковно настоятелство в Истанбул Васил Лиязе, регионалните шефове на Разград и на Ямбол Гюнай Хюсмен и Димитър Иванов.

Новият купол е истинска разработка на български експерти в този отрасъл. Тодор Иванов показа, че куполът е изработен от първокачествен неръждаем материал и затрупан с титанов пласт в златист цвят. Майстор Ивайло Димитров от Димитровград пък уточни, че той е бил направен и инсталиран за относително малко време - три-четири месеца.

 Новият купол е истинска разработка на български експерти
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР