Българската тенисистка Виктория Томов продължи с отличното си представяне на

...
Българската тенисистка Виктория Томов продължи с отличното си представяне на
Коментари Харесай

Томова се класира за втория кръг в Линц след обрат срещу британка


Българската тенисистка Виктория Томов продължи с отличното си показване на шампионата в Линц с награден фонд 226 хиляди $ и победи британката Наоми Броуди с 3-6, 7-6(6), 6-4 в мач от първия кръг на конкуренцията.

Първата ракета на България преодоля квалификациите, с цел да влезе в главната скица, а през днешния ден записа втората си победа на равнище WTA в кариерата си. Срещата не стартира добре за Томова, откакто съперничката ѝ осъществя единствената си опция за пробив в първия сет, с цел да поведе в резултата. Във втората част 22-годишната българка бе по-добрата на корта, само че пропусна четири благоприятни условия за пробив и в последна сметка се стигна до тайбрек. Той бе оспорван, само че Томова съумя да се наложи с 8-6 и да вкара мача в решителен сет. Той стартира с тотална доминация на родната тенисистка, която поведе с 4-0, само че Броуди, която приключи дуела с 16 аса и 10 двойни неточности, потърси поврат и понижи изоставането си до 3-4. Томова сподели здрави нерви и не позволи да изгуби цялата си преднина, като в последна сметка затвори мача 2 часа и 10 минути игра.

С триумфа си Томова си обезпечи близо 2700 $ от наградния фонд, както и 30 точки за международната класация. Във втория кръг на шампионата българката ще се изправи против 6-та сложена Катерина Синякова или представителката на Швейцария Виктория Голубич. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР