Българската тенис звезда Виктория Томова направи впечатляващо представяне в откритото

...
Българската тенис звезда Виктория Томова направи впечатляващо представяне в откритото
Коментари Харесай

Българска гордост: Вики Томова с летящ старт на Australian Open, нашето момиче победи американка

Българската тенис звезда Виктория Томова направи впечатляващо показване в откритото състезание на Австралия, като съумя да се класира за втория кръг на шампионата. 

Първата ни ракета показва висок професионализъм и твърда игра, които я изстрелват към идващия стадий на надпреварата. 28-годишната българка преодоля с 6:4, 6:2 американката Кейла Дей след 112 минути игра на корта. За Вики, която от през днешния ден заема рекордното в кариерата си 70-о място в международната класация, това е първа победа в главната скица на шампионата от Големия шлем в Мелбърн.

Съперничеството беше извънредно изпълнено напрегнато, а Виктория Томова съумя да се изправи против мощен конкурент, който изиска най-хубавото от нея. С бързи реакции и стратегическо мислене, нашето момиче реализира триумф, който освен я радва, само че и възхищава почитателите на българския тенис.

След класирането си за втория кръг, упованията за изявата на Томова в шампионата в Австралия нарастват, а нейното показване бързо стана мотив за горделивост за българите. 

Следим с интерес за напредъка и триумфите на Вики в Откритото състезание на Австралия, като сме уверени, че тя ще продължи да съставлява България на високо равнище в тенис света.

Следващата съперничка на Томова в Мелбърн е №19 в главната скица Елина Свитолина (Украйна), която се оправи с 6:2, 6:2 с представителката на домакините Тейла Престън.

Ако не си почитател на тениса, само че ти е любопитно коя е Виктория Томова

В момента Вики е първата ракета на България в женския тенис, а при мъжете това е Григор Димитров. Тя е състезателка на Търговска колегия Левски, а неин треньор е Михаил Кънев. Родената в София тенисистка е висока 168 см., а извоюваните от нея пари от наградни фондове се пресмятат на близо 1,7 млн. $. 

 

Източник: vbox7.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР