Българската тенис легенда Мануела Малеева обвини министъра на туризма Николина

...
Българската тенис легенда Мануела Малеева обвини министъра на туризма Николина
Коментари Харесай

Мануела Малеева: Министър Ангелкова дойде да плаши почиващите на Корал

Българската тенис легенда Мануела Малеева упрекна министъра на туризма Николина Ангелкова, че е отишла да плаши хората почиващи на плаж Корал, който е един от трите у нас за природосъобразен туризъм.

" За 5 дни три инспекции. Тази заран с изключение на 20 души държавна администрация и кмета Лапчев (б. ред. - на Царево) пристигна и министър Ангелкова. Намесих се в диалога (тя съвсем избяга като й се представих), когато надменното й, надменно, присмехулно и ехидно държане ме влуди. Като че ли сме някакво второ качество хора. Като на човек изпратен да плаши (3 години затвор, прокуратура и т.н.) и който знае, че властта е зад него. Представяте ли какви ползи нарушаваме (все отново има 36 оборени разрешителни за строителство) щом 15 индивида на Корал и две пластмасови тоалетни са беззаконието в тази страна?! Бясна съм ", написа Малеева във фейсбук.

Зелената активистка Сирма Мишева също реагира остро дефинира дейностите на Ангелкова и ескорта и като " мутренски похвати ":

" Ангелковото неразбирателство и царевският феодал през днешния ден ходили на Корал да ползват мутренски похвати. Заради това, че хората са събрали пари, с цел да сложат тоалетни там където те не са обезпечили. И да спорят кой по какъв начин плажува на дюни - ми изкарайте картите на дюните на цялото Черноморие да забележим какво има на тях и да ви видя по какъв начин ходите да проверявате извършители. "

Министерството на туризма също излезе с позиция за инспекцията на Корал. От ведомството на Ангелкова оповестиха, че поради занемареност и липса на заграждение ще бъдат глобени притежателите на частните парцели, ситуирани зад морския плаж.

Причината е, че при инспекцията е било установено, че има каравани, ситуирани в терена на частна компания, а също така там били инсталирани и тоалетни.

От туристическото министерство прецизират, че в инспекцията са участвали с кмета на община Царево Георги Лапчев, представители на Регионална инспекция за опазване на околната среда, РЗИ, Министерство на вътрешните работи и регионална администрация.

На морски плаж „ Корал “ нелегално се черпи електрическа енергия и вода, декларират още от министерството на Ангелкова.

Оттам прецизират, че при инспекцията е открита противозаконна сграда, ситуирана в парцел държавна благосъстоятелност, от която нерегламентирано се черпи електрическа енергия. Затова от Министерството на туризма ще подадат неотложно сигнали до електроразпределителното сдружение ЕВН и до кмета на Община Царево Георги Лапчев, Министерство на вътрешните работи и прокуратурата.

По-късно Малеева популяризира и фотоси на новите избавителни постове на Корал, които работят от два дни. Тя описа и по какъв начин на 8 август на Корал са били избавени двама души в извънредно сложни условия и с риск за живота на спасисителите.

" Браво и реверанс пред Васо Гюров, Кирил Русев, Петър Пенчев и всички хора на плажа, които са се присъединили в избавителната акция. И когато през днешния ден казахме това на Ангелкова и цялата ѝ придворна свита, която я следваше, отговорът беше, че това било друга тематика.... Да, в действителност, за някои два човешки живота са други тематики... ", написа тенисистката.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР