Българската търговско-промишлена палата пое ангажимент да препоръча на Министерството на

...
Българската търговско-промишлена палата пое ангажимент да препоръча на Министерството на
Коментари Харесай

БТПП насърчава българските винопроизводители

Българската търговско-промишлена палата пое ангажимент да предложи на Министерството на земеделието да окаже финансово подпомагане при образуване на пролетното издание на ProWein през 2023 година, тъй като разноските за изложителите са доста високи и дребните и междинни мазета са мощно затруднени да вземат участие без финансово подпомагане от страна на страната ни, каквато е практиката при множеството други производители на вино в Европа, оповестиха от Палатата. Председателят на БТПП Цветан Симеонов изрази своята убеденост, че присъединяване на български мазета на ревюто би било триумф за родната промишленост.

Цветан Симеонов се срещна с Биляна Маринова, шеф на Винарска маза " Бургозоне ". По време на срещата е била показана историята на основаването на фамилната бутикова винарна от Северозападна България. Представено е било и най-голямото ревю за вино в света – ProWein, което  се организира в Дюселдорф всяка пролет. В ревюто вземат участие търговци и вносители от над 50 страни, както и доста международни и авторитетни медии. За българската винена промишленост това ревю е отлична опция да показа пред света неповторимите български виновност и национална еднаквост.  

Винарска маза " Бургозоне " е ситуирана до гр. Оряхово, на брега на река Дунав, с аспект към остров Есперанто. Винарната получава името си от римската цитадела Бургозоне, построена на античния римски път Виа Иструм (Via Istrum). През вековете районът се слави като един от основните винарски региони на България. Избата е три пъти притежател на приз " Златна маза на България ". Винарната показва един нов, съвременен и грациозен жанр на българските виновност, които са създадени от ръчно набрано грозде, от личните лозя край река Дунав, подреждат се измежду " Най-добрите български виновност " в най-авторитетните национални ранглисти и се изнасят допълнително от 25 страни на 4 континента. 

В резултат на " канопи мениджмънт " и зелена резитба, които рефлектират в интензивни ръчни интервенции в лозето, добивите са лимитирани и гроздето е от най-високо качество. Винарната е отличена с над 100 медала от най-престижните международни винени състезания. Бургозоне е единствената българска маза, попаднала тази година в влиятелната американска ранглиста на Wine Enthusiast Top100 Best Buys in USА за 2022 година с Пино Ноар.

С оглед на конкурентоспособността на виновността на маза " Бургозоне ", Цветан Симеонов предложи активността на винарната да бъде разпространявана и посредством осведомителните канали на БТПП.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР