Българската търговско-промишлена палата е поискала от правителството обявяване на форсмажор

...
Българската търговско-промишлена палата е поискала от правителството обявяване на форсмажор
Коментари Харесай

Българската търговско-промишлена палата е поискала форсмажор още на 8 март от премиера и двама министри

Българската търговско-промишлена палата е поискала от държавното управление оповестяване на форсмажор още на 8 март. Това излиза наяве от публично писмо, изпратено от организацията до премиера Кирил Петков и министрите Корнелия Нинова и Теодора Генчовска.

" Продължаващите военни дейности на територията на Украйна провокирали тежка икономическа, филантропична и обществена рецесия, доведоха до съществени проблеми при реализирането на интернационалния стокообмен и до несъблюдение или веселба в осъществяването на към този момент подписани външнотърговски контракти. ", се споделя в писмото.

И войната, и глобите, наложени от държавни органи, са събития от ексклузивен темперамент, които не са могли да бъдат планувани по време на подписване на контракта, и в комерсиалната процедура се одобряват за неопределима мощ (форсмажор) ", изясняват от организацията.

" Поради спешността на въпроса, апелирам за съдействието Ви да се изготви подобен акт и/или да се сътвори подобен уебсайт за документи, които имат обществен темперамент, допустимо най-бързо, с цел да могат да се употребяват от всички компании, наранени от обстановката, което доста ще улесни процедурата за издаване на документи за форсмажор и ще спести време както на бизнесмените, по този начин и на съответните отраслови министерства, които при липса на общ документ ще би трябвало да издават подобен, по-отделно на всяка компания за всеки съответен случай (договор) ", допълват от Българската търговско-промишлена палата.



Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР