Българската търговско-промишлена камара се стреми към подобряване на диалога между

...
Българската търговско-промишлена камара се стреми към подобряване на диалога между
Коментари Харесай

БТПП помага на малките предприятия със съвети за инвестиции

Българската търговско-промишлена камара се стреми към възстановяване на разговора сред бизнеса и финансовите институции посредством платформи и препоръки за вложения, които да подкрепят дребните и междинни предприятия.
С тези думи зам.-председателят на БТПП Георги Стоев откри конференция, отдадена на нова самодейност на Общинския гаранционен фонд, който взаимно с Програма " Европа " предизвиква младите и започващи новаторски бизнесмени. На конференцията участва и ръководителят на съвета за вложения към БТПП Владимир Томов.

На форума в БТПП беше показан новаторския план Акселератор Стартъп София. Той сплотява напъните на Общинския гаранционен фонд, организацията, както и на Програма Европа.

Председателят на непрекъснатата комисия по европейски стратегии, планове и интернационално съдействие в Столичния общински съвет Ирина Йорданова изясни, че поддръжката на младите бизнесмени не би била по този начин потребна без съдействието на бизнеса със Столична община.

" Подлагаме на разискване плана за бюджет на Столична община първо на вниманието на бизнеса ", добави тя. Затова по думите й се организират срещи с работодателските организации.

Още на един първичен стадий може да се чуе мнението на бизнеса, с цел да се съобразят мненията и вижданията за това по какъв начин София може да поддържа колкото се може по-добра бизнес среда.

Общинският гаранционен фонд е главният финансов инструмент в поддръжка на дребните и междинни предприятия и Столичната общинска организация за приватизации и вложения е медиатор с по-големия бизнес, посочи Йорданова. Тя акцентира, че и двете институции са станали пълноправни членове на Съвета за вложения към БТПП.

Николай Ценков от Национална компания Индустриални зони изясни, че над 120 млн. лв. заеми от Общинския гаранционен фонд са усвоени, като са подкрепени 650 дребни предприятия. По думите му в страната дребните и междинни предприятия образуват 98% от бизнеса.

Освен обезпечителна, Гаранционният фонд има и обезщетителна функционалност, само че това е неподходящ вид за двете страни, посочи той. С фонда могат да бъдат обезпечени 50% от сумата, като изискванията са компанията да има регистрация в София или активността на предприятието да е основана в столицата.

Целта на новия инструмент Акселератор Стартъп София е да работи с бизнесмен или започваща компания за интервал от 3 до 5 месеца и да ги приготви за показване през идващ стадий за финансиране от банки и стратегически вложители. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР