Българската Търговска Асоциация на Производителите и Организаторите от Игралната Индустрия

...
Българската Търговска Асоциация на Производителите и Организаторите от Игралната Индустрия
Коментари Харесай

БТАПОИИ предупреждава, че промените в Закона за хазарта не са съгласувани с бранша

Българската Търговска Асоциация на Производителите и Организаторите от Игралната Индустрия (БТАПОИИ) изпратиха отворено писмо до Народното събрание по отношение на оферти за промени в Закона за хазарта.

От асоциацията са на мнение, че практиката да се внасят в Народното събрание законопроекти без да бъдат подложени на авансово разискване със бранша не е в полза на всички участващи страни.

„ Тенденцията да се прескача публичното разискване при предлагането на законорпекти се трансформира в процедура, която води до дисбаланс с неразбираеми послединици “, безапелационни са от сектора.

Искат Комисията по
хазарта да се размени от Агенция

Относно предложенията на ГЕРБ се споделя:

„ Считаме, че препоръчаният от ГЕРБ законопроект отстранява някои систематични неясноти в използването на настоящия закон, като добавя и за първи път изброява подробни ограничения за отбрана на потребителите от развиването на хазартн взаимозависимост. (...) Подкрепяме и навлизането на страната посредством държавното дружество Български Спортен Тотализатор като пълноправен участник на пазара на пазара на онлайн игри в частност онлайн
казино, само че считаме че текста (параграф2 от проектозакона), с който това се регламентира основава неясноти и благоприятни условия за разнообразни тълкования (...) ".

От асоциацията подлагат на критика промените за
хазарта, импортирани от водача на НФСБ Валери Симеонов. По неговия законорпект се отбелязва, че има лобистки текстове.

"Предложеният от народния представител Валери Симеонов законопроект, който планува последователно затваряне на игралните зали в България в границите на 5-годишен интервал, ще има последствия, които би следвало да се отчетат. Световният опит демонстрира, че сходни ограничавания водят до загуба на работни места и основаване на предпоставки за насърчаване на незаконен
хазарт, който не може да бъде дейно следен и в последна сметка водят до загуби за страната. (...)

Подобен лобистки текст лишава свободната стопанска самодейност и основава предпоставки за съсредоточаване на бизнеса в избран кръг лица – притежатели на първокласни хотели ".

БТАПОИИ ще направи свои оферти по отношение на Закона за
хазарта и ще внесе публична мнения по импортираните законопроекти.




СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР