Българската страна е готова да окаже подкрепа на туркменистански фирми,

...
Българската страна е готова да окаже подкрепа на туркменистански фирми,
Коментари Харесай

Караниколов: Готови сме да подкрепим туркменистански фирми, които искат да инвестират в България

Българската страна е подготвена да окаже поддръжка на туркменистански компании, които желаят да влагат в България в браншове, в които имаме обичайни преимущества и такива, които обезпечават висока добавена стойност и нараснала конкурентоспособност на стопанската система. Това съобщи министърът на стопанската система Емил Караниколов на откриването на Българо-туркменистански бизнес конгрес. Икономическият министър е част от формалната делегация, отпред на която е министър председателят Бойко Борисов в Туркменистан, за присъединяване в Първия каспийски стопански конгрес, оповестяват от държавната пресслужба.

Българска бизнес делегация ще показа пред домакините опциите за вложения у нас и конкурентните преимущества на страната ни в границите на кръгла маса и двустранни бизнес срещи.



Караниколов акцентира, че визитата в Туркменистан цели да ускори разговора и да засилва търговско-икономическите връзки сред двете страни. Той изрази подготвеност да поддържа всяка съответна бизнес самодейност, под формата на продан на бизнес визити и делегации, осъществяване на бизнес конгреси, за да се помогне на компаниите от двете страни по-добре да опознаят съществуващите благоприятни условия за растеж във взаимната ни търговия.

Утре министър Караниколов ще организира двустранна работна среща с министъра на финансите и стопанската система на Туркменистан Батир Базаров.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР