Българската стопанска камара в декларация напомни, че от година предупреждава

...
Българската стопанска камара в декларация напомни, че от година предупреждава
Коментари Харесай

Стопанската камара: Държавата нехае за сигурността на данните

Българската стопанска камара в декларация подсети, че от година предизвестява за това, че държавните електронни осведомителни системи са несигурни, че казусът със срутва на Търговския указател през август 2018 година остана " заметен " и упорства за съответни отговори за мащабите на хакерската офанзива, за която стана известно през вчерашния ден.

Повод за нея е вчерашното анонимно известие до български медии, които получиха достъп до персонална информация на над 1 млн. български компании и жители. Днес по тематиката заседава Съветът по сигурността при Министерския съвет. От изказванията на формалните лица към този момент се схваща, че офанзивата е станала посредством една от електронните услуги на Националната организация за приходите, а управляващите пробваха да омаловажат казуса с обяснението, че са наранени едвам 3% от базата данни на Национална агенция за приходите и информацията не била класифицирана, тъй като е основана от самите консуматори посредством декларациите им.

Стопанската камара акцентира, че за евентуален проблем със отбраната на данни е предизвести в свое публично мнение още на 16 август 2018 година и неведнъж по-късно, в подтекста на измененията в Наредба Н-18 (за касовите апарати). " Опасения от сходно естество бяха изразявани от браншови организации, компании и специалисти в границите на множеството срещи и работни групи, както и при всички обществени изяви, свързани с тематиката. През всичките тези месеци от страна на способените институции ни опонираха, че българският бизнес укрива информация/обороти, брани сивата стопанска система и прочие, и прочие Всички тези обвинявания с днешна дата губят всевъзможен смисъл, тъй като случилото се на 15 юли 2019 година потвърждава нашите опасения. За страдание! " се споделя в декларацията.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР