Българската стопанска камара приветства намерението на управляващите за промяна в

...
Българската стопанска камара приветства намерението на управляващите за промяна в
Коментари Харесай

БСК зове Наредбата за касовите апарати да се преосмисли както Закона за пране на пари

Българската стопанска камара приветства желанието на ръководещите за смяна в Закона за ограниченията против изпирането на пари и облекчаването на условията за обявление на автентичен притежател на юридическо лице, както и отпадането на задължението за компаниите да заявяват в ДАНС своите проекти за образование на чиновниците си по отношение на използването на Закона. Това обявиха в свое мнение до медиите във връзка вчерашното решение на ГЕРБ.

От БСК показват, че макар предизвестията на работодателските организации, че тези условия са свръхрегулация и основават непотребна административна тежест върху бизнеса, нормативната смяна е била призната без да бъде оценено въздействието й. В края на март бяхме очевидци на безпорядък и измежду компаниите, и измежду институциите по отношение на нуждата от приложение на условията, припомнят от Камарата.
 БСК са мощно обезпокоени от хаоса с образованието против пране на пари пред ДАНС
БСК са мощно обезпокоени от хаоса с образованието против пране на пари пред ДАНС

Под опасността от санкции, десетки хиляди официално съблюдават закона

Те считат за похвално, че казусът е бил съзнателен от ръководещите и към този момент има подготвеност за разрешаването му. От БСК обаче показват страдание, че не виждат сходна подготвеност и във връзка с други регламенти, които също са проблематични за компаниите, като Наредба Н-18 (за касовите апарати). Те показват, че към момента не е ясно по кое време ще бъдат въведени измененията в някои от конфликтните текстове, само че даже това не би разрешило главните проблеми в Наредбата - свръхрегулация и достъп до сензитивна бизнес информация, смяна на статута на картовите разплащания, неразбираеми дефиниции на софтуерите за ръководство на продажби.

Реалните разноски, които би трябвало да направи бизнесът за реализиране на сходство с условията на Наредбата, са в пъти по-големи от авансово плануваните от Министерството на финансите, пресмятат от Камарата.
 БСК: Наредбата за касовите апарати е злонамерена и инквизира българския бизнес
БСК: Наредбата за касовите апарати е злонамерена и инквизира българския бизнес

Бизнесът упорства за отсрочване на Наредбата за касови апарати

Според тях изсветляването на стопанската система и основаването на удобна бизнес среда няма по какъв начин да бъдат реализирани посредством " безсмислени регулации, които водят до непредвидимост, неустановеност и безпорядък , и всъщност са удар главно върху белия бизнес, до момента в който неточните търговци ще продължат да оперират гладко и безнаказано ".

По тази причина те приканват ръководещите да премислят метода си по повод Наредба Н-18, както са го създали със Закона за ограниченията против изпирането на пари.

Това ще е доказателство, че в българската политика надвива разсъдъкът, а не въвеждането на прибързани и недомислени регулации, заключават те.
 Държавата повече няма да пуска нови наредби за касовите апарати
Държавата повече няма да пуска нови наредби за касовите апарати

Отлагане на периодите за новата разпоредба към момента не е ясно дали ще има
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР