Българската стопанска камара поиска промени в ограничителните мерки срещу разпространението

...
Българската стопанска камара поиска промени в ограничителните мерки срещу разпространението
Коментари Харесай

БСК вижда дискриминация в новите Covid-мерки

Българската стопанска камара изиска промени в ограничаващите ограничения против разпространяването на Covid-19. В писмо до здравния министър проф. Костадин Ангелов от работодателската организация предизвестяват, че новите ограничения са дискриминационни и заплашват с неуспех редица планувани събития. Според Стопанската камара е невероятно провеждането на редица конферентни събития поради новите ограничаващи текстове, които влизат в действие от на следващия ден.

„ Действащият текст регламентира конференции и изложби да се проведат с до 30 души, което прави провеждането им на практика невероятно. По този метод се стопира активността на конферентните и изложбени центрове. В същото време е налице дискриминация по отношение на други сходни събития ”, считат от БСК.

" В случай че изменението на посочените текстове не бъде направена в границите на днешния ден, ще бъде невероятно провеждането на към този момент планувани събития в края на сегашния и началото на идващия месец ", оповестяват от БСК и показват съответни изложби, които предстоят в периода 4-7 ноември 2020 година, като „ Месомания “, „ Светът на млякото “, „ БУЛПЕК “, „ Салон на виното “ и  „ ИНТЕРФУД & ДРИНК “, чиято подготовка е в последна фаза и " досега са вложени не малко средства и старания ". Провалът на тези събития ще докара до „ колосални " стопански последствия, предизвестяват от камарата. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР