Българската стопанска камара подкрепя исканията на протестиращите браншови организации за

...
Българската стопанска камара подкрепя исканията на протестиращите браншови организации за
Коментари Харесай

БСК застава зад търговците, подкрепя исканията им за Наредба №18

Българската стопанска камара поддържа настояванията на протестиращите браншови организации за отсрочване влизането в действие на действието на Наредба №18 до изчистване на всички съществени проблеми, свързани с използването й, отнасящи се до насилствената административна мярка - запечатване на търговски обекти, без категорично потвърдена виновност от страна на търговеца. Това оповестиха от работодателската организация.

От БСК разчитат, че настояванията на протестиращите ще бъдат регистрирани и хиляди правилни търговци няма да бъдат оставени „ отвън закона “ на 1 февруари 2020 година, макар времето, напъните и средствата, които са вложили, с цел да изпълнят условията на Наредба №18.

До 31 януари 2020 година търговците, които употребяват програмен продукт за ръководство на продажбите в комерсиалните обекти, би трябвало да приведат активността си в сходство с наредбата. Въпреки положените старания, Наредба №18 продължава да съдържа редица проблематични текстове, които затрудняват компаниите в България, усилват административния и финансов напън (особено върху микро- и дребните предприятия), основават неустановеност и попречват естественото действие на бизнеса у нас, показват от БСК.

Промените в Наредба №18 засягат всички компании, които оперират в България и които одобряват заплащане в брой и употребяват касови апарати, програмен продукт за ръководство на продажбите и интегрирани автоматизирани системи за продажба. 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР