Българската стопанска камара (БСК) определя срива на Търговския регистър като

...
Българската стопанска камара (БСК) определя срива на Търговския регистър като
Коментари Харесай

БСК определи проблема с търговския регистър като изключително притеснителен


Българската стопанска камара (БСК) дефинира срутва на Търговския указател като извънредно стеснителен. Става дума за систематични проблеми, които се нуждаят от разбор. От камарата упорстват да бъдат оповестени аргументите, да бъдат отстранени бързо и да не се стига до загуба на информация.

Мария Минчева – юрист на организацията, разяснява, че това основава риск за компаниите.

„ До огромна степен основава действителен риск от блокиране на ежедневната комерсиална активност – банково кредитиране, нотариални покупко-продажби. Няма опция за регистриране на никакви нови условия, което за редица компании би могло да значи неспособност да извършат активността си, да вземем за пример в случай че нямат вписан шеф ".

От Камарата считат, че става дума за систематични проблеми, които се нуждаят от разбор и упорстват да бъдат оповестени аргументите за следващия проблем, както и да бъдат отстранени оптимално бързо, с цел да няма загуба на информация:

" От какво естество е тази техническа нередовност, има ли нерегламентиран достъп до документите, които се съдържат в партидите на сдруженията, има ли риск от загуба или манипулиране на информацията, какви ще са следствията. Надяваме се, че страната ще реагира съответно на обстановката и няма да допусне налагане на наказания на търговците и на юридическите лица с нестопанска цел “.

По-рано бе обявено, че министърът на правораздаването е сезирал прокуратурата.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР