Българската стопанска камара (БСК) не е съгласна с концепцията на

...
Българската стопанска камара (БСК) не е съгласна с концепцията на
Коментари Харесай

БСК е против опита на държавата да сложи ръка на акции от масовата приватизация

Българската стопанска камара (БСК) не е съгласна с концепцията на финансовото министерство, която планува одържавяване на акции от всеобщата приватизация, излиза наяве от позицията на камарата.
Според работодателската организация, в случай че тази идея се трансформира в действителност, ще съставлява „ извънредно рискова противоконституционна процедура за наложително лишаване на благосъстоятелност от български жители “. БСК показва, че и до момента страната не е " обвързала " регистрите на Централния депозитар и ЕСГРАОН с услугите на Национална агенция за приходите, както и че при сегашната идея не се планува връзка сред регистъра на Депозитара и Търговския указател. При това състояние е безусловно безсмислено да има осведомителна акция за акциите от всеобщата приватизация, откакто няма улеснен достъп до информация какво да се прави със самите акции.
Съгласно рамките на концепцията, всеки притежател на " спящи " акции от всеобщата приватизация ще разполага с една година, с цел да ги трансферира от персоналните си сметки към подсметки при определен от него капиталов медиатор (БСК възразява, че това значи товарене с такси). След като изтече този период, тези акции ще бъдат трансферирани в особено основан за задачата капиталов фонд. Срещу своите бумаги притежателите им ще получат дялове от фонда, равностойни на техните акции.
" Подобна " идея " въобще не е обсъждана от основания Съвет за развиването на финансовия пазар в България, към който категорично сме създали предложение за присъединяване в него на Министерството на стопанската система и Министерство на финансите, с цел да не се позволява сходна междуинституционална несъгласуваност ", споделят от БСК особено на финансовия министър Владислав Горанов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР