Българската столица София ще бъде домакин на две Световни първенства

...
Българската столица София ще бъде домакин на две Световни първенства
Коментари Харесай

България с пълни отбори на Световните първенства по модерен петобой в София

Българската столица София ще бъде хазаин на две Световни шампионати по съвременен петобой за юноши и девойки от 18 до 24 юли.

За първи път ще има обособен шампионат за младшата възраст до 17 годишни, както и обичайна конкуренция до 19 години.

България ще бъде с оптимален брой участници по правилник, като и в шампионатите за двете възрасти ще вземат участие по четири състезатели при момчетата и при девойките.

Близо 350 петобойци от 40 страни ще вземат присъединяване в идните шампионати.

Най-голямата вяра за България за отличие при дамите е станалата неотдавна европейска шампионка Светла Згурова. Тя дружно с Димана Стефанова, Евгения Стоянова и Виктория Стойнова ще бъдат представителите на страната до 17 години, а при 19-годишните отборът ни е същият, само че вместо Стефанова влиза Михаела Зонова.
 При юношите изборът на треньора Владимир Кузманов падна върху Борислав Господинов, Камен Делев, Радослав Стойчев и Любомир Германов ( U19) и Радослав Стойчев, Любомир Германов, Ангел Франгов и Емил Грозданов (U17).

" Имаме шансове за призови класирания и в двата шампионата. Всичките ни състезатели са в Топ 10 на своите възрасти и изцяло действително е да имаме медалисти от шампионатите. Близо един месец са на лагер и това, което видях през вчерашния ден на тренировката, ме кара да бъда оптимист. Невероятен хъс и мотивация имат девойките и момчетата. Дано и шансът бъде с тях в дисциплините. Домакини сме и това несъмнено малко ще ги стресира, само че те към този момент имат опит и би трябвало да покажат максимума на опциите си. Като уредници сме подготвени. Денонощно се работи, обработват се поръчки, вършим визи за чужденците. Преди няколко часа изпратиха удостоверение и от Бахрейн. От 40 страни ще има участници, някои с искания за настаняване и изхранване, само че ще се оправим, както постоянно сме го правили ", разяснява президентът на БФмодерен петобой Андрей Кузманов.

Дисциплината плуване ще бъде на закрития басейн " Диана ", а фехтовката, бягането и стрелбата са в Националната спортна академия.

В двете възрасти по стратегия няма конен спорт.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР