Българската стартираща компания Payhawk е привлякла инвестиции в размер на

...
Българската стартираща компания Payhawk е привлякла инвестиции в размер на
Коментари Харесай

Български старт-ъп, създаден миналата година, привлече 1 милион лева инвестиции

Българската започваща компания Payhawk е привлякла вложения в размер на 1 милион лв. след нов рунд на финансиране.

Във финтех компанията, която предлага цифрови решения за ръководство на разноски за дребните бизнеси, са вложили 9 разнообразни вложителя. Това излиза наяве от известие на Payhawk.

Сред тях са Eleven Ventures, както и Пери Блачър, който е финтех консултант на Гугъл и старши консултант на Barclays UK, Васил Терзиев и Светозар Георгиев, които са съоснователи на " Телерик Академия " и Campus X, както още Неделчо Спасов и Станимир Василев, които са съоснователи на Management Financial Group.

Компанията възнамерява да насочи новопривлечения капитал, с цел да удвои настоящия си екип от 7 души и да разшири активността си в Европа и Англия, където неотдавна откри офис.

Зад стоят двама някогашни чиновници на " Телерик " - Христо Борисов и Бойко Караджов.

" Payhawk.io издава дебитни карти, които събират и разчитат данни от фактури и касови бележки, премахвайки потребността от разходни доклади. Това разрешава на дребните бизнеси да издават физически и виртуални корпоративни карти, без да посещават банка ", изяснява основният изпълнителен шеф на компанията Христо Борисов.

" Проблемът за дребните бизнеси стартира след потреблението на корпоративна карта. 90% от дребните бизнеси нямат повече от една корпоративни карти поради времето, нужно да съберат всички платежни документи и да обработят банковите извлечения за всяка карта. От друга страна настоящият финансов доклад лишава повече от месец да бъде обработен от счетоводния екип ", добавя той.

Стартиращата Payhawk е учредена през 2018 година за да оказва помощ на дребни и междинни бизнеси в ръководството на разноски. Търговският офис на компанията е основан в Лондон, а екипът за създаване на артикули в София.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР