Българската социалистическа партия (БСП) призовава да се търсят всякакви възможности

...
Българската социалистическа партия (БСП) призовава да се търсят всякакви възможности
Коментари Харесай

БСП подкрепя възстановяването на преговорите с Газпром - Важно днес

Българската социалистическа партия (БСП) приканва да се търсят всевъзможни благоприятни условия за газови доставки, в това число такива и от " Газпром ". Това се споделя в позиция на партията, изпратена до медиите, по отношение на желанието на служебния кабинет да възобнови договарянията с съветската компания.

В нея се показва, че Българска социалистическа партия е с ясна позиция по въпроса още от месец април, когато са планували рецесията с доставките на газ.

" Тогава декларирахме ясна позиция, която поредно поддържаме и през днешния ден: би трябвало да се възстановят договарянията с “Газпром ”. Трябва да подсигуряваме непоклатимост, сигурност и предвидимост на стопанската система и хората ", пишат от партийната централа.

Вчера служебният министър на енергетиката. Доставките на газ за страната бяха спряни от съветската компания през април макар подписания дълготраен контракт. Това стана, откакто България отхвърли да заплаща за газовите доставките в рубли - по гледище на Кремъл, който едностранно промени изискванията на контракта вследствие на западните наказания от войната в Украйна.

В позицията си от Българска социалистическа партия акцентират, че са за диверсификация на доставките на природен газ, " само че на този стадий те не обезпечават нужните количества и са прекомерно скъпи за българската стопанска система и семействата ".

" Водени от българския интерес считаме, че би трябвало да се търсят всички благоприятни условия, в това число доставки от “Газпром ”, по този начин както направиха редица европейски страни ", показват от партията.

По-рано през днешния ден друга политическа групировка - като газов снабдител за България и прикани всички политически сили, които се дефинират за изповядващи евроатлантически полезности, да дадат ясна позиция по проблема.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР