Българската софтуерна компания StivaSoft продаде 80% от стартъп бранда си

...
Българската софтуерна компания StivaSoft продаде 80% от стартъп бранда си
Коментари Харесай

Българска софтуерна фирма продаде първия си бранд на чуждестранен инвеститор

Българската софтуерна компания StivaSoft продаде 80% от стартъп марката си PHPjabbers на задграничен вложител. Купувач e естонската цифрова компания OnlineOnly, като инвестицията възлиза на седемцифрена сума в щатски долари.

StivaSoft резервира 20% от PHPjabbers, като съгласно изискванията на договорката, финализирана през април, оперативната и развойна активност остава ангажимент на българския екип. PHPJabbers е един от водачите на пазара на уеб приложенияв света, в характерната ниша на PHP скриптове. Основните консуматори са уеб дизайн студия, цифрови организации, както и разработчицина свободна процедура, които интегрират продуктите на PHPJabbers.com в уебсайтовете си. За 15 години PHPJabbers развива 75 приложения и има повече от 40 000 клиенти от над 190 страни.

„ PHPjabbers стартира като фамилен стъртъп, който се разви сполучливо посредством най-много на екипа - с по-голямата част от него сме дружно към този момент над 10 години. Затова, с цел да разраснем марката, потърсихме не просто покупател, а стратегически сътрудник, който е мощен в цифровия маркетинг и продажбите, само че прави оценка експертизата на локалния екип. “, разяснява Веселин Стоилов, Съд на Европейските общности на StivaSoft. Той основава StivaSoft като компания през 2009 година в Бургас, малко откакто е основал стартъпа PHPJabbers дружно със свои другари.

StivaSoft специализира в създаването на разнообразни уеб приложения. Компанията има екип от 15 експерти и годишни доходи към 1.2 милиона лв. към 2020 година След триумфа на PHPjabbers.com, през 2016 година StivaSoft пуска VEVS–платформа за основаване на уеб сайтове за електронна търговия (e-commerce website builder),  предопределена за дребни и междинни предприятия, която към днешна дата е изцяло приключена и има 1000 клиента отвън България. На локалния пазар StivaSoft е позната със системата за банкет в детски градини, внедрена от Община Бургас, както и с първата у нас платформа за кандидатстване в 1-ви клас. Инвеститорът в PHPJabbers, естонската цифрова компания OnlineOnly, е профилирана в онлайн маркетинг услуги.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР