Българската софтуерна компания Перси“ ООД предостави четири сървъра, които обслужват

...
Българската софтуерна компания Перси“ ООД предостави четири сървъра, които обслужват
Коментари Харесай

Телефон 112 вече обслужва хора със слухови и говорни увреждания

Българската софтуерна компания „ Перси “ ООД даде четири сървъра, които обслужват телефона за незабавни случаи 112, съобщи Александър Соломахин, CIO на компанията
Сървърите се употребяват за програмен продукт, който работи с хора със слухови и говорни увреждания. Те са с последно потомство 16 нуклеарни Intel Xeon Scalable. Около 100 000 българи със слухови и/или говорни увреждания към този момент могат да подават сигнали до незабавния номер 112 посредством мобилно или уеб основано приложение. Това става посредством текстови известия, които непосредствено се генерират в системата, изясни Александър Соломахин.

До момента българите, които имат слухови проблеми, нямаха опция да потърсят помощ в случай че изпаднат в неволя, тъй като системата не беше пригодена за тях. От софтуера могат да се възползват и хора с речеви проблеми. Приложението е налично както от смарт телефон и таблет, по този начин и от компютър. Подаването на сигнала става посредством кликане върху иконата за спешна помощ, полиция или пожарна. След което се отваря панел, който съдържа авансово дефинирани изречения, които с едно натискане непосредствено се изпращат към 112.
Освен това сигнал може да се подава и посредством чат с оператор, в който се показва какъв е казусът и се натиска бутон изпрати
Сред опциите за свързване със незабавния номер е и мигновеният чат, при който всеки написан знак се изпраща автоматизирано към оператора. Веднага след приемане на информацията се изпраща и нужната помощ. Важно е обаче да се остане на линия до момента в който се хване джипиес сигнал. По сходен метод действат и системите за незабавни повиквания на Белгия, Унгария, Полша и райони на Италия. Българското приложение е най-хубавото от всички създадени в Европейски Съюз, сподели Александър Соломахин.

За да бъде употребено приложението е нужна регистрация, в която се показват трите имена, ЕГН, адрес, лице за контакт, както и фотография, номер и дата на годност на ТЕЛК-ово решение. Попълването на имената и телефона на разположение за контакт не е наложително, обаче подкрепя, тъй като те могат да дадат спомагателна информация на здравното лице или полицията. В случай на случай те ще могат да спомагат като отидат на място. От Районните центрове на 112 провеждат срещи по места, на които оказват подпомагане на крайните консуматори по процеса на регистрация и потребление на приложението.
При подаване на погрешни и заблуждаващи известия жителите носят административно наказателна отговорност от 200 до 20 000 лева
Софтуерът е създаден от компания, сключила контракт с ДНС112-МВР след извършена социална поръчка. Той е резултат от признатите през 2016 година промени в Закона за Националната система за незабавни повиквания.

Компанията „ Перси “ има личен бранд за компютърни и сървърни конфигурации „ STINGER ” с 36 месеца гаранция. Те са проектирани за реализиране на изключителна продуктивност с усъвършенстване на натоварването и хардуерно усъвършенствана сигурност. Това е резултат от забележителен прогрес в дизайна на входно-изходната архитектура, паметта, съхранението на данни и мрежовите технологии. Системите разрешават еластичен метод при проектирането на конфигурации, подобаващи за необятен набор от задания – от общоприети приложения до сериозни бизнес интервенции, разбор на данни в действително време и изкуствен интелект.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР