Българската съзтезателка в алпийските ски Мария Киркова се завърна на

...
Българската съзтезателка в алпийските ски Мария Киркова се завърна на
Коментари Харесай

Мария Киркова: Доволна съм, че направих едно достойно каране

Българската съзтезателка в алпийските ски Мария Киркова се завърна на родна земя, откакто взе присъединяване на зимните олимпийски игри в Пьонгчанг 2018. Тя записа положителни резултати в дисциплините великански слалом и слалом, завършвайки надлежно на 40-ото и 35-ото място.

Шведски успех в слалома, Киркова на 35-о място

„ За мен беше огромна чест, че отидох на четвъртата си олимпиада и съумях да се приготвя почти добре. Дадох всичко от себе си и се веселя, че бях измежду мощен тим. Доволна съм, че направих едино почтено каране”, сподели Киркова.

„ При алпийците бяха в действителност тежки изискванията. Пистите бяха с много по-различен сняг, в сравнение с сме привикнали да упражняваме и да караме въобще. Това по никакъв метод не ме притесняваше, тъй като каквито бяха изискванията за мен, такива бяха и за другите. Постарах се бързо да се приспособявам. Не беше елементарно съревнование, само че считам, че успяхме да се съберем и да представим страната си по най-хубавия начин”, добави тя.

Мария Киркова: Всички смъкваме шапки на Сани Жекова

„ Към момента не мога да кажа дали ще съм подготвена за още една олимиада. Последните години бяха доста тежки за мен. Не е елементарно да се подготвяш самостоятелно. Засега виждам да си завърша сезона и по-късно ще мисля”, сподели още състезателката.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР