Българската състезателка Тайбе Юсеин ще се бори за бронзовия медал

...
Българската състезателка Тайбе Юсеин ще се бори за бронзовия медал
Коментари Харесай

Тайбе Юсеин ще се бори за бронза в Токио

Българската състезателка Тайбе Юсеин ще се бори за бронзовия орден в категория до 62 кг на олимпийския шампионат в Токио. Националката ни претърпя проваляне с 2:3 точки от представителката на домакините Юкико Кавай в полуфиналите.

Двубоят за бронзовото отличие е на следващия ден, 4 август, към 12.40 часа.

Още в първата част Тайбе Юсеин контаатакува своята съперничка, съдията отсъди 2 точки за нашето момиче, само че по-късно те не бяха отсъдени. Петър Касабов подаде несъгласие, с вярата да отсъдят заслуженото на българката. След преразглеждането на Тайбе Юсеин беше дадена единствено 1 точка. След това тя получи още една, поради наказване за бездейност на японката. В края на първата част обаче Юкако Кавай завоюва 2 точки след добра офанзива.

Японката също получи точка при започване на втората част за бездейност на българката за 3:2, а това се оказа задоволително, с цел да може съперничката да стигне до финала в категорията.

Юкико Кавай е добре позната за Тайбе Юсеин, откакто българката я победи на финала през 2018 година, с цел да завоюва златния орден на Световното състезание в Будапеща.

Нашата представителка стартира шампионата по битка в Токио доста безапелационно. Тя победи бразилката Лаис Нунеш с 4:1 на старта, а по-късно ѝ бяха нужни единствено 51 секунди, с цел да запише механически туш против монголката Болортуя Курелку на 1/4-финалите.

Тайбе Юсеин ще научи съперничката си в борбата за бронза на следващия ден сутринта, 4 август, малко след 5.00 часа, когато са репешажите в категорията. Тя ще се изправи против победителката от двойката Любов Овчарова (Русия) и Хена Йохансон (Швеция).

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР