Българската състезателка по сноуборд Александра Жекова, която обяви края на

...
Българската състезателка по сноуборд Александра Жекова, която обяви края на
Коментари Харесай

Сани Жекова през сълзи: Мисля, че докоснах много хора, а и те мен

Българската състезателка по сноуборд Александра Жекова, която разгласи края на кариерата си, направи прочувствено изказване през представителите на медиите. Чаровната Жекова показа през сълзи, че мисли, че е докоснала доста хора, до момента в който се е състезавала интензивно, както и те нея.

31-годишната Жекова може да се похвали с три победи за Световната купа в сноубордкроса и общо 17 подиума.

Сани Жекова постави завършек на кариерата си

Тя е първата българка с орден от зимните Екстремни игри в Аспен (САЩ), където през 2012 година взе сребро в коронната си дисциплинираност.

Жекова е и шампионка от Зимната Универсиада през 2015 година в Гранада (Испания). В Сочи 2014 тя записа най-хубаво показване на Олимпийски игри с пето място в сноубордкроса, а в Пьончан 2018 се подреди шеста.

„ Със сигурност бе най-трудното ми решение до момента. Спортът за мен бе с изключение на предопределение и метод на живот, най-голямата ми пристрастеност и обич. Мисля, че най-хубавото занапред следва. Аз оставам правилен на себе си оптимист. Вярвам, че когато нещо завършва идва място за новото. Оттук-нататък се надявам да имам силата да продължа напред, доста по-уверена и да насоча цялата си сила към по-дългосрочни цели, които имам вяра, че ще бъдат доста по-пълноценни и значими “, стартира Жекова.

„ Нашият спорт се развива толкоз бързо в международен мащаб, че в случай че си позволиш да отсъстваш няколко месеца е доста мъчно да догониш конкуренцията. При мен за жалост се случи, че имах няколко съществени травми една след друга и това ме възпря и стартира да основава доста проблеми в целия тренировъчно-състезателен развой. Постоянно имах да наваксвам доста и физически не съумях да се оправя. Бе невероятно. Спортът еволюира доста “, показа Жекова.

„ Най-хубавите моменти от живота ми до момента са свързани със спорта по един или различен метод, само че най-хубавото е, че…мисля, че допрях доста хора, а и те мен. Това остава най-силното. Моментът на единение в името на задачата. Искам за това да благодаря на всички почитатели, които постоянно са били с мен “, сподели през сълзи Жекова.

„ Трудна бе моята кариера. Но съм безпределно признателна за всеки урок, който съм получила, тъй като той ме е направил индивидът, който съм сега “.

„ Надявам се да съм в силата ми. Беше доста мъчно да не давам израз на страстите си и в този момент. Но обикновено е. Надявам се да съм на по-добри места, които ще носят смисъл за обществото “.

„ Млад човек съм, дейна съм в доста сфери и имам вяра, че за мен най-хубавото следва, тъй като ще продължа да изучавам, да се развъртвам, да върша, да работя с цялата си мощ и сила. Просто задачата отсега нататък ще е друга “, разяснява за край Жекова.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР