Българската състезателка Боряна Калейн поведе във временното класиране на квалификациите

...
Българската състезателка Боряна Калейн поведе във временното класиране на квалификациите
Коментари Харесай

Калейн води на Европейското в Израел

Българската състезателка Боряна Калейн поведе във краткотрайното класиране на квалификациите за многобоя на Европейското състезание по художествена гимнастика, което се организира в Тел Авив, Израел, заяви Българска национална телевизия.
Предстоят да се изиграят последните два потока от конкуренцията за деня при дамите, само че мъчно биха могли да настъпят генерални промени в челните места.
Състезателката на Марияна Памукова събра общ брой от 103.600 точки от четирите си изигравания, което съвсем несъмнено значи, че намира място и на четирите финала на обособените уреди в неделя. Тя позволи неправилност само в съчетанието с лента.
Четири финала се чака да изиграе и Стилияна Николова в неделя. Тя също се показа на доста високо равнище в днешния ден. 16-годишната гимнастичка заема краткотрайно трето място в квалификациите за многобоя със общ брой от 101.250 точки.
Двете българки са разграничени единствено от представителката на Италия София Рафаели, която има общ брой от 103.550 точки.
За многобоя се класират най-хубавите 24, разграничени в два потока по 12. Българките ще бъдат в по-силния поток, който ще играе на следващия ден от 13.40 часа.
В отборната конкуренция при дамите България е водач във краткотрайното нареждане, като към оценките на Боряна Калейн и Стилияна Николова ще се прибавят и тези от многобоя при ансамблите. Те започват присъединяване си на следващия ден, а Българска национална телевизия 3 ще излъчи и тяхното показване.
Боряна Калейн през днешния ден получи оценка от 31.200 на лента, а на бухалки – 34.000 точки. Стилияна Николова беше оценена с 32.950 точки на лента и 33.100 на бухалки.
България води в отборното с 269.00 точки пред отбора на Италия, който има 255.950 точки. На третата позиция към този момент е Германия с 247.850 точки.
Състезанието занапред продължава, а през уикенда Българска национална телевизия 3 ще ви направи съпричастни на най-интересната част от надпреварите в Израел.
Школите на Русия и Беларус нямат представители на шампионата в Тел Авив поради глобите, свързани с военната инвазия в Украйна.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР