Българската промишленост е песимистична и смята да намали силно инвестициите

...
Българската промишленост е песимистична и смята да намали силно инвестициите
Коментари Харесай

Българската промишленост ще свие инвестициите си с над 21%

Българската индустрия е песимистична и счита да понижи мощно вложенията си - с 21.8 на 100, през 2020 година по отношение на миналата година, демонстрират резултати от регулярно бизнес наблюдаване на Националния статистически институт за месец март.

В общия размер на предстоящите разноски за придобиване на дълготрайни материални и нематериални активи през тази година делът на частния бранш е 86.2%, като мениджърите от този бранш плануват понижение на капиталовите си стратегии с 25.3% по отношение на 2019 година.

Най-голям условен дял в вложенията през 2020 година се чака да образува производството на артикули за междинно ползване (37%), при което се планува намаляване на вложенията от 30.3% спрямо миналата година.

На второ място по планиран размер на вложенията са енергийният и водният браншове (с условен дял от 31.8%), при които се чака нарастване с 13.6% по отношение на 2019 година.

Следва производството на недълготрайни потребителски артикули, което е с условен дял от 17.1%, като предвижданията на мениджърите са за стесняване на капиталовите стратегии с 30.6% спрямо миналата година.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР