Българската прокуратура трябва да разбере, че не може да се

...
Българската прокуратура трябва да разбере, че не може да се
Коментари Харесай

Христо Иванов: Ако прокурорите искат уважение, да престанат да бъдат като лична гвардия на Гешев

" Българската прокуратура би трябвало да разбере, че не може да се държи като страна в страната. Ако желаят българските прокурори да се употребяват с почитание и с дължимото им равнище на самостоятелност, е добре да стартират да беседват, да дават доклад и да престанат да се държат като персонална армия на Иван Гешев. Прокуратурата би трябвало да стартира да се регистрира за своята успеваемост. Докато Иван Гешев е основен прокурор ще бъдат употребявани всички законови средства да се търси отчетност за неефективността на прокуратурата. Разбирам, че ще има опозиция от тях, само че по този начин е, когато се търси отчетност ". Това съобщи в Народното събрание водачът на „ Да, България” Христо Иванов, оповестяват от Dariknews.bg.
" Под независимостта на правосъдната власт се има поради независимостта на съда. Гаранциите за самостоятелност съществуват, с цел да подсигуряват независимостта на съдиите и на съда. В България прокуратурата от самото начало се пробва да се примушка зад тях и да получи същите равнища на гаранции и на безнаказаност. Но е разумно прокуратурата да носи други равнища на отчетност по други механизми и други равнища на отговорност ", сподели още той.

Ние постоянно сме упорствали да се вкарат доста по-сериозни форми на отчетност и през бюджета за успеваемостта на работата на прокуратурата, добави Иванов.

Тук става дума за последователно ограничение на безконтролността на прокуратурата. Ние сме се явявали на избори с тази цел. И е естествено, когато ограничаваме тяхната безконтролност, те да кажат, че това е незаконно, изясни още той.

Иванов бе запитан дали не вижда проблеми в работата на съда, а той отговори: Хората всеобщо си имат проблем с бездействието на прокуратурата. Когато живеем в една страна, която заплаща голяма цена, че е корумпирана и че корупцията в България е безнаказана - всички плащаме цената. Цената в България да има ненаказана корупция е чудовищна и хората заплащат тази цена, тя не е цена за някакви извънземни.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР