Българската прокуратура съобщи, че е добавила към Европейските заповеди за

...
Българската прокуратура съобщи, че е добавила към Европейските заповеди за
Коментари Харесай

Прокуратурата добави и реалните имена към заповедта за арест на тримата руснаци

Българската прокуратура заяви, че е добавила към Европейските заповеди за арест на трима съветски жители и имената им, по този начин както са посочени по-късно от изявления на проверяващи групи във Англия, Русия и Швейцария. Освен това са допълнени и " добитите нови биометрични данни ", под което най-вероятно се схващат паспортни фотоси на тримата.

Софийска градска прокуратура (СГП) упрекна задочно Сергей Викторович Павлов, Сергей Вячеславович Федотов и Георгий Горшков в следствието на опит за ликвидиране посредством отравяне на Емилиян Гебрев, на неговия наследник Христо и индустриалния шеф на предприятието им " ЕМКО " Валентин Тахчиев. Но това са имената на руснаците съгласно паспортите, с които са влизали в България.

Още тогава имаше изявления, че действителната идентичност на първите двама е Денис Сергеев и Сергей Лютенко, а по-късно се появи следствие, че " Горшков " е Егор Гордиенко. И тримата са считани за офицери от Главното ръководство (по-известно като ГРУ) - разузнаването на Генщаба на съветската войска.

Същите букви се появяват през днешния ден в известието на прокуратурата:

" С оглед в допълнение събраната информация в хода на следствието, че обвинените употребяват и самоличностите на лица с букви - надлежно за Павлов - С.В.Л., за Федотов -Д.В.С. и за Горшков - Е.А.Г., (...) СГП е подхванала дейности за допълнение и актуализиране на издадените към този момент Европейски заповеди за арест за всяко едно от обвинените лица, както и на молбите за интернационално търсене за арест и следваща екстрадиция. Предприети са и дейности за допълнение и актуализиране на към този момент подадената информация към ШИС (Шенгенската осведомителна система) и МОКП-ИНТЕРПОЛ. "

В известието се коментира и за незапознатите с обстоятелството, че Русия в никакъв случай не е екстрадира свои жители, защото това опонира на Конституцията на Руската Федерация. Поради това и не са изготвяни и няма да бъдат правене претенции към Москва за екстрадиция н атримата. Тази обстановка се дължи на Декларация на Руската Федерация по член 6 & 1 б. " а " от Европейската спогодба за екстрадиция, препращаща към член 61 ал.1 от Конституцията на Русия. " Въпреки това СГП ще търси подпомагане за предаването на лицата посредством МОКП-ИНТЕРПОЛ, ако същите изоставен територията на Руската Федерация. "

Всичко, което би трябвало да знаете за: Случаят "Гебрев " (32)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР