Българската прокуратура поиска от Европейския парламент да бъде свален имунитетът

...
Българската прокуратура поиска от Европейския парламент да бъде свален имунитетът
Коментари Харесай

Наш евродепутат разясни подробности за свалянето на имунитета на Елена Йончева

Българската прокуратура изиска от Европейския парламент да бъде свален имунитетът на евродепутата Елена Йончева. Целта е против Йончева да бъде формирано наказателно произвеждане.

Най-вероятната причина са досегашните следствия на държавното обвиняване против Йончева за пране на пари по аферата КТБ.

Искането към този момент е изпратено в Комисията по правораздаване и правни въпроси на Европаламента, която би трябвало да го гласоподава.

„ По тази тематика е най-дборе да приказва или Елена Йончева, или сътрудник от правна комисия. Обичайно такива процедури се гласоподават първо в комисия, а след това в пленарна зала, където би трябвало да бъде доказано решението на комисията „ за” или „ против” свалянето на имунитета.

Случвало се е доста пъти в миналато, всекидневно минава без дебати”, разяснява българският евродепутат Андрей Новаков (ГЕРБ/ЕНП).

„ Ние сме безусловно уверени в невинността на Елена Йончева. Радвам се, че това се случва, тъй като това ще форсира процесът, с цел да почисти името си и да потвърди своята невинност”, сподели сътрудника на Йончева от европейските социалисти Петър Витанов.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР