Българската прокуратура е започнала проверка по договора на Българската банка

...
Българската прокуратура е започнала проверка по договора на Българската банка
Коментари Харесай

Прокуратурата проверява договор на Лена Бориславова с ББР

Българската прокуратура е почнала инспекция по контракта на Българската банка за развиване (ББР) на началничката на кабинета на премиера в оставка Лена Бориславова, заяви самата тя в обществените мрежи.

Бориславова напомня, че още като длъжностен министър Кирил Петков стартира " борбата за държавната Банка за развиване " и раздадените от нея 2 милиарда лева на " 8 съмнителни компании с неразбираеми бизнес цели и при невнятно положителни непазарни условия ". Кредитите по този начин и не са върнати, отбелязва тя.

" Прокуратурата се е " самосезирала ", единствено че не за просрочените заеми или увреждането на държавния запас, а поради контракт, подписан с адвокатската фирма, подкрепила новото управление в първите дни на борбата ", написа Бориславова.

По всяка възможност става дума за адвокатската фирма " Джингов, Гугински, Кючуков и Величков ". Началничката на кабинета на премиера бе част от нея преди да влезе в политиката.

Според нея " жълтите медии на ГЕРБ и Движение за права и свободи " вземат участие в " борбата " от ден първи. В реалност ГЕРБ от дълго време приказват за въпросните " адвокатски контракти ".

" През май 2021 си мислех, че най-голямата неистина за мен може да бъде, че персонално получавам заплата от ББР в размер на 14 000 лева на месец. 12 месеца по-късно съзнавам, че просто ми е липсвало въображение. Нищо, човек се учи, до момента в който е жив, хеле в случай че си жена! ", отбелязва тя.

Битката към този момент е освен за ББР, а за цялата страна, прибавя Бориславова. Пред в. " Сега " прецизира, че не е викана на разпит по проблема - към този момент.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР