Българската предпремиера на хитовия сериал „Гомор“ се състоя на 29

...
Българската предпремиера на хитовия сериал „Гомор“ се състоя на 29
Коментари Харесай

Александър Сано и Боряна Маноилова на предпремиерата на „Гомор“

Българската предпремиера на хитовия сериал „ Гомор “ се състоя на 29 март със специфичното присъединяване на част от българските звезди в епизода – актьорите Александър Сано и Боряна Маноилова. На събитието, проведено от HBO, бяха и госпожа Жана Яковлева – шеф на Българския културен институт в Рим, която разпространява родни артисти в чужбина и продуцентът от българска страна Джанфранко Пиерантони.

"Гомор " е най-успешният италиански сериал след „ Октопод “ и най-продаваната продукция от „ ботуша “, предавана е в 190 страни. Още с излизането на първия й сезон актуалната мафиотска сага е оповестена за италианския отговор на истинската продукция на HBO “Наркомрежа “ и справедливо се подрежда до останалите паметни тематични поредици на HBO – „ Семейство Сопрано “, „ Престъпна Империя “ и „ Сделката “ (Profugos). Заедно с него HBO оформя мафиотска линия със заглавия.

Третият епизод е сниман у нас, откакто сюжетът води един от основните герои – Чиро, в България. Чиро идва в София, с цел да работи за люлински трафикант на хора, изигран от Стилян Иванов – Стенли. Сано влиза в ролята на Младен, безскруполния наследник на люлинския мафиотски необут, а Боряна е Елвана – албанско момиче, жертва на трафикантите на плът.

На предпремиерата у нас Сано и Боряна Маноилова споделиха впечателенията си от фотосите в София и работата с италианския екип. „ У нас работим на международно равнище и го видях още един път с тази продукция. Италианците го дават доста безгрижно – при българските сериали снимаме един епизод за шест дни, до момента в който на тях им лишава три седмици “, сподели Сано. Той показа, че обича мафиотските поредици, освен тъй като му се случва да играе най-вече „ гадове “, само че не би отказал роля и в обичания си сериал „ Игра на тронове “.



За 21-годишната Боряна това е първа роля. По време на фотосите тя е на 19 години и би трябвало да играе 16-годишно албанско момиче. Боряна схваща, че ще се съблече чисто гола за една от сцените, което е предизвикателство за всеки артист. „ В началото ужасно се тормозих, само че стиснах зъби и се събрах, мислех си единствено какво е на героинята ми, какъв стрес изживява това момиче – голо, на открито и с заплаха за живота. Екипът беше превъзходен и за миг не се почувствах неудобно “, споделя Боряна. На събитието младата актриса беше с част от фамилията си – актрисата Албена Ставрева и дядо – известният български ваятел Георги Чапкънов. Те я поддържат в избора на специалност и изгледаха дружно с нея предпремиерния епизод.



Сред гостите на предпремиерата бяха актрисата-режисьор Яна Титова („ Радиограмофон “, „ Доза благополучие “) с колегата си, артиста Александър Алексиев („ Възвишение “, „ Откраднат живот “).



Актрисите Диляна Попова и Елен Колева пристигнаха дружно, а по-късно към тях се причисли и Кристиян Милатинов („ Нико “, „ Полицаите от края града “). Събитието почетоха и режисьорите, чиито филми са част от българското наличие в онлайн стрийминг платформата HBO GO – Илиян Джевелеков („ Вездесъщият “, „ LoveNet “, „ Дзифт “), Георги Николов („ Събирачът на трупове “) и документалистът Адела Пеева („ Коя е тази ария “).

Премиерата на трети сезон на „ Гомор “ е на 1 април в онлайн в HBO GO. Сезонът има 12 епизода. Първите два сезона на сериала също могат да се гледат в онлайн стрийминг платформата.

Интересни обстоятелства:

Историята: сериалът е основан по едноименния бестселър на Роберто Савиано и споделя историята на безмилостния неаполитански незаконен профсъюз Камората през погледа на дясната ръка на кръстника на клана – 30-годишния Чиро (Марко Д‘Аморе).

Епизод 3: сниманият у нас епизод е излъчен и на премиерата на сериала в Рим (ноември 2017) и е определян от основателите на поредицата като един от най-ярките епизоди за сезона, в който се развива сюжет, заслужен за независим филм. Снимките у нас включват местоположения като площад „ Александър Невски “, „ Министерство на спорта “, бул. „ Витоша “, кварталите „ Студентски град “ и „ Люлин “, нощни клубове и паркинга на летище „ София “.

Визитки на водещия актьорски състав в епизод 3:


© Sky Italy, Cattleya, Fandango Films and Beta Film

Александър Сано
Роля в Гомор: Младен, наследник на мафиотски необут от квартал Люлин, „ Гомор “ сезон 3, епизод 3
Актуална визитка: сега репетира моноспектакъл, основан по четири текста на Георги Иванов (от плана „ Пощенска кутия за приказки “). Скоро ще го забележим в основна роля във кино лентата „ Революция Х “. От май месец стартира фотоси в огромна интернационална продукция.
За ролята на Младен в „ Гомор “ бива определен след дълъг кастинг на два стадия, който е траял близо 4 месеца.


© Sky Italy, Cattleya, Fandango Films and Beta Film

Боряна Маноилова
Роля в Гомор: Елвана, албанско момиче, „ Гомор “ сезон 3, епизод 3
Актуална визитка: студент 3-ти курс в НАТФИЗ „ Кръстьо Сарафов “ в класа на професор доктор Атанас Атанасов. Внучка е на скулптора Георги Чапкънов, а майка е актрисата Албена Ставрева. Участието в „ Гомор “ е първата по-съществена роля, само че като дете е имала епизодични функции във френски продукции. След третия сезон на „ Гомор “, чийто фотоси приключват през 2016-та година, Боряна се снима в немска продукция в Баку, Азербайджан. Филмът се чака да излезе през 2019-та година.
Избрана е за ролята на Елвана измежду 100 девойки от разнообразни националности. Героинята е на 16 години, а по време на фотосите Боряна е на 19 и за нея това е предизвикателство. Геринята й има сюжетна линия с основния воин Чиро (изигран от Марко Д‘аморе), който я избавя от Младен (Александър Сано).


© Sky Italy, Cattleya, Fandango Films and Beta Film

Марко Д‘Аморе
Роля в Гомор: Чиро, сезони 1,2 и 3; присъединяване в епизода, сниман в София
Актуална визитка: Италиански артист и писателм прочут от „ Гомор “, сезони 1-3 и филмите „ Спокоен живот “ – 2010 г и „ Аляска “ – 2015 г, и двата рeжисирани от Клаудио Купелини – един от водещите италиански режисьори в наши дни. В момента Марко работи по продукцията за снимането на 4-ти сезон на „ Гомор “.
Героят на Марко – Чиро е един от водещите персонажи в италианската мафиотска сага. Именно Чиро води сюжета в България – той идва в София, в Люлин, с цел да избяга от обстановка в Неапол. В 3-тия епизод Чиро (Марко Д‘Аморе) приказва на български.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР