Българската православна църква в Бургас обсъди с местната власт общите

...
Българската православна църква в Бургас обсъди с местната власт общите
Коментари Харесай

Снабдяват свещениците в Бургас със защитни шлемове за Цветница

Българската православна черква в Бургас разиска с локалната власт общите ограничения за Цветница.

Свещениците от всички бургаски храмове и Сливенският Митрополит Йоаникий приканиха миряните да останат по домовете си.

Те приканват да не се носят цветя, които да се внасят в храмовете, както и да не се продават цветя пред църквите, в храмовете да се влиза единствено със защитна маска и ръкавици, да не се целуват иконите, а миряните единствено да се покланят пред тях, да се съблюдава разстояние пред и в храмовете и да не се позволява скупчване към свещниците.

Свещениците ще дават отговор за реда и пропускателния режим в църквите, с цел да се избегне скупчването на хора. Извън храмовете контролът ще бъде реализиран от полицията.

Всички кметски наместници по селата, взаимно с църковните настоятелства са длъжни да вземат участие в използването на ограниченията за сигурност на църквите.

В църквите, в които е допустимо, ще бъдат обезпечени с изключение на входове и разнообразни изходи.

Върбовите клончета ще се дезинфекцират преди раздаването им. Повечето свещеници са организирали даването на клончета и свещи да става пред самите храмове.

Специална организация е основана в храм " Свети Николай Чудотворец " в к-с " Меден рудник ". Там с изключение на върбовите клончета пред църквата ще бъдат извадени и иконите и свещниците, с цел да се ограничи влизането на хора вътре.

Днес бяха раздадени защитни шлемове на всички свещеници. На всички бургаски храмове са доставени защитни маски, ръкавици, платчета напоени с дезинфектанти и дезинфектанти, с които ще се обработват входните порти и иконите.

Следващата среща на спешния щаб с бургаските духовници ще бъде идващия вторник за набелязване на ограничения за идния Великден. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР