Българската православна църква се солидаризира с призива на генерал Мутафчийски

...
Българската православна църква се солидаризира с призива на генерал Мутафчийски
Коментари Харесай

Митрополит Антоний: Съветваме хората да си останат по домовете на големите християнски празници

" Българската православна черква се солидаризира с апела на военачалник Мутафчийски хората да си останат у дома по Великден ". Това разгласи Западно и Средноевропейският митрополит Антонийпред бТВ.
" Както чухме апела на Негово светейшество патриарха и Светия синод, съветваме хората да останат на огромните християнски празници в домовете си “, съобщи Западно и Средноевропейският митрополит Антоний пред бТВ. Все отново той напомни, че храмовете ще бъдат отворени. " Църквите са като аптеките и не трябва да бъдат затваряни, тъй като се грижат за душите на вярващите ", безапелационен е духовникът и напомни, че даже в Гърция са смекчили ограниченията. " По време на великденските богослужения свещениците ще бъдат с маски и ще се съблюдават всички отстояния, БПЦ се координира за ограниченията с Националния действен щаб, с цел да бъдат спазени всички ограничения ", добави митрополит Антоний.
И тази година плодородният огън евентуално ще бъде донесен от Йерусалим. Новината от последните часове е, че е направена организация, с цел да може родната ни делегация, в която взе участие и той, да го вземе напряко на летището, на самолетната писта, без да влиза в Израел.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР