Българската православна църква почита на 21 януари паметта на Свети

...
Българската православна църква почита на 21 януари паметта на Свети
Коментари Харесай

БПЦ почита днес паметта на двама светци

Българската православна черква уважава на 21 януари паметта на Свети Максим Изповедник и на Свети страдалец Неофит, който е нравствен настойник на предстоятеля на БПЦ-БП патриарх Неофит.

Това оповестиха за Българска телеграфна агенция от Българската патриаршия. По този мотив в митрополитския храм "Св. Неделя " през днешния ден ще бъде отслужена архиерейска Света литургия от митрополити - членове на Светия синод, от епископи на БПЦ и от свещеници. Светата литургия стартира в храма "Св. Неделя " в 9.30 часа, а след нея, в 11.00 часа, ще бъде отслужен и признателен молебен. От БПЦ приканват православните християни да вземат молитвено присъединяване в духовното празненство и да съпреживеят насладата от отбелязването на празника на Свети Максим Изповедник и на Свети страдалец Неофит.

Патриарх Неофит оглави Света Василиева литургия в първия ден на новата година

Патриарх Неофит е роден на 15 октомври 1945 година в София със светското име Симеон Николов Димитров. На 24 февруари 2013 година на Патриаршеския изборен църковен събор в София Русенският митрополит Неофит беше определен за български патриарх и Софийски митрополит.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР