Българската православна църква и премиерът Бойко Борисов призоваха тази година

...
Българската православна църква и премиерът Бойко Борисов призоваха тази година
Коментари Харесай

БПЦ: Братята от Македония да ползват частица от благодатния огън от миналата година

Българската православна черква и министър председателят Бойко Борисов приканиха тази година за Великден братята от районен съд Македония да употребяват като нас парченце от плодородния огън от предходната година, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Изявлението бе направено след срещата на министър-председателя Бойко Борисов със Светия синод на БПЦ. От две години, България носи Благодатен огън и за Северна Македония. Тази година обаче полет до Тел Авив няма да има. Светият Синод предлага средствата за полета да бъдат пренасочени към битката с разпространяването на ковид.

“Догодина ще може отново да отидем дружно в Йерусалим ”, сподели митрополит Гавриил и добави, че тогава представители на Северна Македония ще могат още веднъж да пътуват с нашата делегация и да си вземат от чудодейния огън. “Ние имаме огън, в Северна Македония също би трябвало да си пазят Благодатен огън. Манастири в Северна Македония би трябвало да пазят от Благодатния огън ”, сподели още митрополит Гавриил, откакто стана ясно, че Светият Синод е взел решение тази година да не изпраща делегация до Йерусалим, която да донесе от чудодейния огън в навечерието на Великден. “Нека тази година да спестят тези средства и в районен съд Македония, да ги употребяват за маски и други защитни средства. Догодина отново ще отидем ”, сподели от своя страна българският министър председател Бойко Борисов, който прикани всеки да отпразнува Цветница и Великден у дома. “Аз персонално ще бъде у дома ”, акцентира Борисов. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР