Българската православна църква дари скъп апарат за лечение на деца

...
Българската православна църква дари скъп апарат за лечение на деца
Коментари Харесай

Българската православна църква дарява апаратура за лечение на болни деца

Българската православна черква подари безценен уред за лекуване на деца с онкологични болести на Клиниката по детска онкохематология в София.

Жизненоважна инсталация за деца ще бъде дарена и на болница " Пирогов ". Това заяви ставрофорен иконом отец Ангел Ангелов за предаването " Рано в неделя ". Той участва на първата копка за построяването на Детски център за онкоболни деца в село Опицвет, която беше съпроводена и с музикални прояви.

Отец Ангел акцентира, че Българската православна черква ще продължи да подарява скъпа инсталация на детските лечебни заведения:

„ Когато сме единни, когато доктор и свещеник работят за това децата ни да бъдат здрави, то резултата постоянно ще го има. Нося в себе си голямата религия, че този център, който имам вяра в най-скоро време ще бъде построен, тук в действителност ще обитава постоянно духовник дружно с лекаря. Ще се доближи до това, което всички желаем, здраве за нашите деца. “
На 28 април беше направена първата копка на построяването на Детския комплекс за лекуване и рехабилитация на деца с онкологични болести в село Опицвет. Инициативата е на родители на преборили заболяването деца. В продължение на 6 години те проведоха акции за набиране на средства за създаване на комплекса.
Детският център ще бъде с потенциал 40 места, защото сред 150 и 200 деца годишно заболяват от рак, споделя Пламен Белчев, ръководител на сдружението на Деца с онкохематолигични болести. Лечението на онкоболните деца е дълготрайно. Те и фамилиите им имат потребност от поддръжка. Много е значимо да има център, в който могат да употребяват с изключение на обществена услуга и здравна помощ, добавя Пламен Белчев "
" Тук ще идват децата със фамилиите си, с братчетата, със сестричетата си, ще могат да получат една поддръжка от експертите несъмнено, които ще работят в този оздравителен център. Осмият в света, първия е построен в Съединените американски щати. След това по него в модел са направени камповете, които се вършат в тези центрове са за децата с родителите и цялото семейство, за порасналите деца, които към този момент са младежите и третата група, която ще употребява този оздравителен център, това са фамилиите, които са изгубили децата си. Ние доста желаеме да им помогнем, с цел да могат да преодолеят тази непрежалима загуба, да оказват помощ пък на тези, които са след тях включвайки се в работата на нашето съдружие. "
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР