Българската позиция за членството на Украйна в НАТО е правилна.

...
Българската позиция за членството на Украйна в НАТО е правилна.
Коментари Харесай

Елена Йончева: Приемането на Украйна в НАТО ще въвлече още 30 държави във война

Българската позиция за участието на Украйна в НАТО е вярна. Приемането на Киев в Алианса в този миг ще въвлече още 30 страни във война. От местен, спорът ще се трансформира в международен.

С тази позиция излезе евродепутатът Елена Йончева в обществените мрежи.

" Подобен ход в този миг би бил в прорез с разпоредбите на НАТО, които не разрешават страна, която се намира във война, да бъде присъединявана. Освен това за решението е належащо единодушието на всички членове на Пакта. Ситуация, в която Украйна е отвън НАТО, дава повече пространство за деяние на страни членки, без да е належащо авансово утвърждение на Пакта. И с това може да се изясни скептичното отношение на генералния секретар Йенс Столтенберг към настояването на Киев ", продължи Йончева.

" Новото държавно управление в България би трябвало да има мъдро и доста внимателно отношение към това, което се случва в Украйна. Да не допусне страната ни да бъде въвлечена във война. Темата е една от двете най-важни за бъдещото ръководство. Очевидно българските гласоподаватели взеха решение държавното управление да бъде съдружно. То обаче би трябвало да може да взема решение съответни проблеми – усмиряване на високата инфлация, превъзмогване на обществените компликации, да обезпечи отбрана на работните места, както и естествени условия за икономическа активност. Нови избори няма да трансформират политическата картина, може би с дребни разбърквания. Ниската изборна интензивност е присъда за партиите у нас ", написа още Елена Йончева.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР