Българската полиция е действала много бързо, но е чакала часове

...
Българската полиция е действала много бързо, но е чакала часове
Коментари Харесай

Симеонов: Българската полиция действа много бързо, за разлика от тази в Германия

Българската полиция е работила доста бързо, само че е чакала часове наред немските си сътрудници да заловят килъра на журналистката в Русе, твърди вицепремиерът Валери Симеонов.
„ Мога да ви дам единствено един съответен образец, който не е прочут на обществото. Но защото по стичане на събитията работното ми място е напълно покрай най-високите етажи на властта, мога да ви кажа, че на вашите сътрудници, господин Хаджиев (директорът на ОДМВР - Стара Загора Георги Хаджиев – бел. Ред.), от Германия им трябваха много часове да се активизират, с цел да влязат в блока, където е въпросното „ циганче” на 21 години – убиецът”, съобщи Валери Симеонов в Казанлък.
„ От три области активизираха всички елементи да съберат кураж да влязат там, където от България отдалечено, не знам дали знаете, им се указваше - в този вход е на този етаж е, ей по този начин е облечен”, добави Симеонов, представен от bTV.
Той взе участие в Казанлък в Национална среща на тематика „ Обществен ред и сигурност – нужда от законодателни промени “.
„ Това е Германия, от която се учим. Това са силите на Германия, от която се учим. А огромните им терзания за влизането в този четириетажен блок бяха, че бил обитаем с папуаси, това разбирайте от всевъзможни етноси хора, които са по този начин рискови от тяхна гледна точка”, добави още Симеонов в коментар за арестувания Северин Красимиров за убийството на Виктория Маринова.
Властите в Германия откриха и задържаха 21-годишния Северин Красимиров, упрекнат за убийството на Виктория Маринова, за по-малко от 8 часа, съобщи " Фокус ".
Вицепремиерът дефинира ситуацията сега в Германия като подвластна на много спорни политически трендове, които са се отразили върху дейностите на полицията там.
„ Когато едните са демократично насочени, другите са извънредно националистически и нападателно настроени, тогава институциите стартират да се двоумят, стават нерешителни”, уточни Симеонов.
По думите му България не е зле във връзка с етническите. „ Напротив, бих споделил, че сме една от сполучливо решаващите тези проблеми страна в Европа. В България всяко гето предстои на инспекции, предстои на цялостен надзор “, сподели вицепремиерът. На въпрос, дали в Русе има заплаха след разкритията към убийството да възникне етническо напрежение, вицепремиерът Симеонов отговори, че на всякъде има заплаха.
Поздравявам премиера Борисов за това, което направи на срещата с непознатите посланици, сподели още Симеонов. Вчера министър председателят Бойко Борисов извика всички посланици в Министерския съвет, с цел да обясни детайлите към разкритото закононарушение и да изрази възмущението си от изсипалата се върху страната ни политическа и медийна рецензия.
„ В последна сметка, някой, в миналото, в 30-годишната нова история на България, би трябвало да каже на тези „ разбирачи “ по всичко от Европа, че би трябвало да бъдат деликатни с България, която не познават”, по този начин Симеонов разяснява интернационалния отзив на закононарушението.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР