Българската политика се води не от принципи, а от честолюбие

...
Българската политика се води не от принципи, а от честолюбие
Коментари Харесай

Генерал Деси притиска президента Радев: Стой далеч от Борисов, иначе ще ти падне рейтингът!

Българската политика се води не от правила, а от самолюбие и почистване на персонални сметки.

Този печален извод за следващ път се удостоверява около опитите на президента Румен Радев непрекъснато да уязвява в чисто човешки проект премиера Борисов.

“Радев завижда, това е просто и ясно. Особено се нервира от пробива на Борисов на интернационална сцена и непрекъснатите му срещи с водачи на огромни страни. Само за седмица през София минаха канцлерът Меркел и министър председателите на Япония и Чехия. Никой от тях даже не попита за Радев, камо ли да пожелае да се види с него”, разкри пред ПИК източник от президентството.

Това евентуално е предизвикало скандалното изказване на президента, че Борисов и Меркел били длъжни да се съветват с него преди да канят турския президент Ердоган на аудиенция във Варна.

Освен завистта, Радев бил “задвижван” в антагонизма си към премиера и от упоритостите на своята властна половинка Десислава Радева, по-известна като Генерал Деси, твърди източникът на организацията ни.

“В последната година е имало няколко неофициални опити да стопляне на връзките сред президент и министър председател. Имало е и неофициални срещи. Радев всякога дава тип, че е подготвен на взаимни отстъпки в името на публичното успокоение. И всякога по-късно променя на обещанията си. В основата на всичко е точно Десислава. Тя приказва на мъжа си: Стой надалеч от Борисов, пази се от него като демон от тамян, другояче ще ти падне рейтингът!”, изясняват от президентството.

Десислава Радева е построила същински успореден център на властта в постройката на “Дондуков” 2, където е събрала настойнически щаб от леви политолози и публицисти. В същото време нейната тактика включва и непрекъснато заиграване с “неолибералки-капиталки” от вида на Галя Прокопиева, с която общувала и се чувала постоянно.

Източник: Пик
loading... #SC_TBlock_381491 a { font-family: Roboto!important; }
Източник: 7dnisofia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР