Българската политика е изгорена земя. В нея не влизат способни

...
Българската политика е изгорена земя. В нея не влизат способни
Коментари Харесай

Иван Костов: Българската политика е изгорена земя, в нея се влиза като на пикник

Българската политика е " изгорена земя ". В нея не влизат способни хора, тъй като знаят каква орис ще ги сполети. В политиката отиват хора, като на пикник, да се нахранят. Не отива геният на нацията.

Така в предаването на " Денят стартира с Георги Любенов " някогашният министър председател Иван Костов дефинира положението на политическия живот у нас. Той приказва за недоверието на обществото в институциите, в което вижда главната причина и за обърнатата наклонност в оправянето с рецесията с ковид у нас.

" Няма ли доверие в институциите, няма доверие в ограниченията им, те не се следват, а бойкотират. "

Според него, институциите не се оправят приемливо нито със здравната рецесия, нито с икономическата рецесия.

" Общественото съмнение в институциите се придвижи и върху здравната и просветителната система. Данните сочат, че сме измежду страните, които най-неуспешно ръководят рецесията. Оценката за това може да се прави единствено на основата на два фактора: Коефициентът на общата смъртност - най-висока в Европа, и растежът на Брутният вътрешен продукт ", сподели Костов.

На базата на сегашните данни той предвижда, че ще изпратим 2020 година с " един коефициент на смъртност 1.74 - 1.78 % за страната ", което е тежка препоръка за ръководството. А политическото доверие се възвръща единствено с демократични средства - с избори, безапелационен беше някогашният министър председател.

Все отново Иван Костов вижда и нещо позитивно в актуалната рецесия. Без да прави каквито и да е прогнози за нейния излаз, той счита, че рецесията съдържа и благоприятни условия. Здравната рецесия е посочила какво е належащо на българската здравна система. Според него, пандемията е посочила, че в международен мащаб дигитализацията към този момент навлиза надълбоко в живота и обществото се развива в посока към изкуствен интелект.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР