Българската писателка Здравка Евтимова спечели грамота за най-добър автор от

...
Българската писателка Здравка Евтимова спечели грамота за най-добър автор от
Коментари Харесай

Здравка Евтимова е отличена като най-добър автор от читатели и писатели на платформата Critters

Българската писателка Здравка Евтимова завоюва грамота за най-хубав създател от американската платформа Critters. Тя е определена за премията след гласоподаване на читатели и писатели на научнофантастичната литература.

Евтимова е отличена и с грамоти в две други категории след годишното допитване до потребителите на платформата. Нейният разказ " He May Wear My Silence " (Той носи моето мълчание) е определен за най-хубав научнофантастичен и фентъзи разказ. Книгата сграбчва наградата и в категорията за " най-хубав разказ с детайли на вълшебен натурализъм ".

В началото на 2024 година писателката стана и първият притежател на новоучредената премия за фантастика Dr. T. O`Connor Sloane в Съединени американски щати. Призът ѝ беше връчен още веднъж за работата ѝ по същия разказ.

Действието в книгата се развива в България, а в историята са преплетени български фолклорни претекстове, като главен приказен детайл в нея са самодивите.

Произведенията на Здравка Евтимова са превеждани в десетки страни по света и оповестени в най-авторитетните американски издания.

Писателката, родена в Перник, е притежател на доста награди, в това число и от BBC, a нейният роман " Кръв от къртица " беше включен в антология с целесъобразни четива за осмокласници.

Critters е онлайн платформа, която се показва за първата работилница за писатели в мрежата. В нея писатели и читатели преглеждат работата на другите и дават назад мнение и оценка за разнообразни творби.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР